Nye Kvam videregående skole
Nye Kvam videregående skole

Bygger Kvam vgs

Etter endt samspillsfase, har Veidekke fått i oppdrag å bygge nye Kvam videregående skole med kino og bibliotek i Norheimsund.

Kontrakten med Vestland fylkeskommune er en totalentreprise verdt nær 380 millioner kroner.

Den nye skolen blir på 8800 m² og vil få ca. 300 elever og 60 ansatte. Skolen skal ha studieretninger innen studiespesialisering, teknikk- og industrifag, elektro- og datateknologi, helse- og oppvekstfag samt arbeids- og hverdagslivstrening. Takket være et godt samarbeid med Kvam herad blir det også bygget kino, bibliotek, administrasjon for kulturskole og voksenopplæring i bygget.

– Vi var svært glade da vi vant pris- og designkonkurransen i høst, og vi er enda gladere når vi nå har fått byggeoppdraget. Sammen med fylkeskommunen, kommunen, brukere av bygget, arkitektene i VIS-A-VIS og rådgivningsgruppen har vi i samspillsfasen optimalisert et knallgodt prosjekt for elever, lærere og andre brukere av skolens fasiliteter, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Veidekkes løsningskonsept «oRakel» ble valgt fordi dette ifølge evalueringen var det forslaget som best utnytter tomten og som gjennom plassering og organisering oppnår gode løsninger for både innvendige og utvendige areal. 

Bygget skal miljøsertifiseres etter standarden Breeam-Nor Excellent.

– Funksjonene i «oRakel» er gjennomgående godt løst både som enkeltrom og som sammenstilte funksjonsgrupper. Fellesdelen er godt tilrettelagt for sambruk og flerbruk, som på sin måte legger til rette for å styrke samarbeid og læring på tvers av fagområdene, sier Jan Tore Rosenlund som er utbyggingssjef – utbygging / eigedom i Vestland fylkeskommune.

Byggestart er planlagt i august med totrinns overlevering i henholdsvis oktober 2024 og oktober 2025.

Powered by Labrador CMS