Etter at det litauiske firmaet ble stoppet for andre gang av politiet og Statens vegvesen, denne gangen for å stjele sitt eget vogntog, ble det anmeldt. Nå står vogntoget på Ørje tollstasjon.

Stjal vogntog for å slippe å betale 162.500 kroner

Et transportfirma fra Litauen som fikk et stort overlastgebyr 14. september, kuttet hjullåsen på trekkvogna som deretter ble observert på vei ut av Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mandag 14. september ble det stoppet et vogntog i Spydeberg (Viken) med 21.400 kg overlast. Det litauiske transportfirmaet fikk 162.500 kroner i overlastgebyr.

Når et transportfirma fra utlandet får overlastgebyr, tar Statens vegvesen beslag i kjøretøyet frem til overlastgebyret er betalt. Derfor var det montert hjullås på kjøretøyet og med hjelp fra politiet var nøklene beslaglagt.

Statens vegvesen hadde gjort en avtale med transportfirmaet at de skulle komme tirsdag 29. september for og betale overlastgebyret og hente kjøretøyet.

Men transportfirmaet bestemte seg for å prøve og stjele det tilbake og få det ut av landet istedenfor og betale gebyret.

Natt til søndag, like over midnatt, hadde transportfirmaet kuttet av hjullåsen og begynt å kjøre lastebilen mot Ørje. En inspektør fra Statens vegvesen møtte den, og bestemte seg for å følge etter og kontakte politiet. Politiet fikk stanset tyvene like før Ørje.

Kjøretøyet er blitt parkert og låst fast hos Statens vegvesen og transportfirmaet blir anmeldt for å ikke etterkomme pålegg fra Statens vegvesen.

Powered by Labrador CMS