Satte seg fast, kjørte forbi kontroll og hadde lastet ulovlig

Lastebilen var solgt og skulle til Asia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det hele begynte med at en lastebil med prøveskilter satte seg fast i en undergang på Tynset (Innlandet). Vitner varslet Statens vegvesen, men da tjenestemennene kom til stedet, hadde lastebilsjåføren kommet seg løs og kjørt videre sørover.

Vegvesen-folkene varslet sine kolleger lenger sør i fylket som sto klare på Svingen kontrollstasjon med skiltet kontroll da lastebilen kom dit senere på kvelden.

Sjåføren kjørte forbi kontrollen uten å stoppe. Kontrollørene kjørte etter den og tok den igjen. Ved Ånestad kontrollstasjon rv3/rv25 var det også skiltet kontroll da lastebilen kom dit. Da kjørte også Vegvesen-bilen som hadde ligget bak opp på siden av lastebilen for å vise at nå gikk det ikke an å komme utenom kontroll.

Lastet med sykler og motorer

På Ånestad ble det klart at sjåføren var leid inn for å kjøre fra Trøndelag til Oslo-området, der bilen skulle klargjøres for videre transport til sin nye eier i Iran.

Den var lastet med blant annet sykler og motorer på ferden sørover. En transport med slik last er ikke lovlig med prøveskilter.

I kontrollen ble det også avdekket at sjåføren ikke hadde gyldig yrkessjåførkompetanse (YSK).

Inndragelse og anmeldelse

Det endte med at prøveskiltene ble inndratt og at sjåføren ble anmeldt for å kjøre forbi skiltet kontroll og for manglende YSK.

Skapet hadde betydelige skader som ifølge Statens vegvesen ikke kom av fastkjøringen på Tynset. Det skal ha skjedd tidligere. Dette ble det ingen reaksjon på.

Politiet ble også tilkalt for å sjekke at lasten besto av lovlig kjøpte varer. Det viste seg at sjåføren kunne legge frem kvitteringer på varene og politiet hadde ingenting å utsette på dette.

Hendelsen skjedde 12. januar 2020.

Powered by Labrador CMS