SKRUDD AV: Sånn skal ikke skje! Bremsesylinderen er skrudd av og hengt oppunder gulvet på semitralla.

Bremsesylinder var skrudd av!

Kontrollørene i Lærdal fikk stoppet et trafikkfarlig vogntog.

Publisert

Det var under kontroll av tunge kjøretøy ved Håbakken kontrollstasjon i Lærdal, Vestland fylke, at vogntoget ble stoppet onsdag 28. desember.

INGEN BREMSEEFFEKT: På dette hjulet

Et vogntog som kjørte inn til kontrollstasjonen hadde grove mangler på bremsene på en semitralle. Her var samlet bremsekraft under 50% av kravet, og på det ene hjulet ble det avdekket et grovt regelbrudd.

Bremsesylinderen på dette hjulet var nemlig skrudd av og hengt opp oppunder semitralla! Eieren av semitralla ble meldt til politiet for manglene. Føreren fikk også et gebyr på 2000 kroner for et dekk som ikke holdt minimumskravene til mønsterdybde. Selvsagt fikk vogntoget bruksforbud inntil bremsene er fikset.

Dette var imidlertid ikke det eneste vogntoget i kontrollen der det var ting å påpeke. Et annet vogntog hadde skade på et dekk der corden i dekket syntes i hele dekkets bredde. Også her ble det bruksforbud inntil dekket er byttet ut.

Et annet vogntog hadde overlast, og dette fikk bruksforbud inntil overlasten er fjernet. Gebyr til transportselskapet på 2900 kroner ble også skrevet ut.

Et siste tilfelle er en fører som ikke stoppet i kontrollen. Denne ble meldt til politiet, samt at føreren fikk gebyr på 4000 kroner for å ha kjørt med to dekk som ikke hadde nok mønsterdybde til å holde seg innenfor kravene.

Powered by Labrador CMS