LANGT: Dette "huset" ble for langt og kjøretøyet fikk bruksforbud inntil det ble ordnet opp i.

Bruksforbud for sikring og lengde

NORDKJOSBOTN: Det har vært en hektisk kontrolluke i Troms, med mye bra, men også endel å pirke på for kontrollantene.

Publisert

Statens vegvesen har avholdt kontroll på Tromsdalen kontrollstasjon og Nordkjosbotn kontrollstasjon fra den 04.03.24 -08.03.24, hvor det var fokus på dokumenter tunge kjøretøy, vektkontroll, teknisk kontroll tunge/lette kjøretøy og vinterutrustning tunge kjøretøy. Her er rapporten:

SNAUT: Her ble det snaut med lastsikring.

Det ble utført bremsetest på 3 stk. tunge kjøretøy, hvor 2 stk. fikk kontrollseddel på feil med bremser og må på verksted for rep.

Det ble utsted 9 stk. kontrollseddel på teknisk mangel tunge/lette kjøretøy. Knuste speil og vindu, lys feil og skade på støtfanger/underkjøringshinder er noe av manglene.

Resultat fra dekk/kjetting kontroll er 5 stk. gebyr på blant annet merking av dekk tungekjøretøy og mønsterdybde under lovlig minimum.

SNAUT: Det er vel ikke nødvendig å ta frem måleinstrument for å se at dette dekket ikke holder lovlige mål.

Av de kontrollerte tunge kjøretøyene ble det gitt 9 stk. bruksforbud, der var det blant annet en semitrailer som var over lovlig lengde, tørr svingskive semitrailer og mangelfull lastsikring av betongelementer.

Det var også fokus på dokumenter i forbindelse med ny forskrift om gebyr for visse overtredelser av yrkestransportregelverkt.

Resultat fra yrkestransportkontrollen er blant annet gebyr til en transportør som fremviste hovedløyvedokument i kontroll, anmeldelse av bussjåfør som ikke innehar kjøreseddel fra politiet for å drive persontransport og manglede leiekontrakt der det ikke var samsvar mellom løyve og eier av kjøretøyet.

Det ble også inndratt kjennemerke på en tømmertransport der tilhenger ikke var godkjent etter teknisk kontroll.

Powered by Labrador CMS