BILJAKT: På dette jordet i Vestfold endte BMW-en etter en biljakt som startet da den 20-årige sjåføren fra Bærum stakk fra politiet ved Kjellstad, etter først å ha kappkjørt med en annen bilist.

Dom: Politiet får inndra bil etter kappkjøring

Dom fra tingretten slår fast at politiet kan inndra bilen til kappkjører.

Publisert Sist oppdatert

Rundt klokken 23:30, fredag 9. juni ble E18 sperret av biler og maskerte personer på toppen av Lierbakkene ved Drammen.

En BMW 330XD med en 20-åring fra Bærum ved rattet, og en annet bil kappkjørte deretter ned Lierbakkene og stoppet ved Circle K på Kjelstad. 

Politiet ønsket å sende et «kraftig signal til dem som tenker å kjøre på en slik måte» og ønsket å inndra BMW-en.

Tirsdag 22. august kom dom i saken i Asker, Bærum og Ringerike tingrett.

HØY HASTIGHET: Det ble målt over 200 km/t da politiet fulgte etter de to kappkjørerne ned mot Kjellstad. På bildet er de to bilene i ferd med å passere en buss, mens en "heiagjeng" står på brua over europaveien.

Tingretten slår fast at politiet kan inndra bilen, og henviser til straffelovens paragraf 69 som gir politiet mulighet til å inndra gjenstander eller redskaper som er brukt i kriminelle handlinger.

«Inndragning av kjøretøy vil ha en sterkt allmennpreventiv effekt overfor miljøer som driver kappkjøring på offentlig vei», står det i dommen.

I tillegg ble 20-åringen dømt til 60 dager ubetinget fengsel og tap av førerretten i 38 måneder.

Han anket inndragningen av bilen, men ikke tap av førerrett og fengselsdommen. Det skriver mannens forsvarer, Tom-Daniel Karlstad, i en SMS til NRK.

Ifølge Drammens Tidende (krever abonnement) er bilen verdt 120.000 til 130.000 kroner.

Powered by Labrador CMS