ENDEREIS: På dette jordet i Vestfold endte biljakten, som startet da den 20-årige sjåføren fra Bærum stakk fra politiet ved Kjellstad.

Politiet vil inndra denne bilen etter kappløp på E18

Sjåføren utsatte privatbilister, yrkessjåfører og andre for stor fare.

Publisert Sist oppdatert

Rundt klokken 23:30, fredag 9. juni ble E18 sperret av biler og maskerte personer på toppen av Lierbakkene ved Drammen.

En BMW 330XD med en 20-åring fra Bærum ved rattet, og en annet bil kappkjørte deretter ned Lierbakkene og stoppet ved Circle K på Kjelstad. 

HEIAGJENG: Her tar de to kappkjørerne igjen et tyngre kjøretøy ned E18 mot Drammen mens mange som har fått varsel om racet står på ei bru og heier.

En sivil politibil var blant bilene som kom kjørende etter duellantene. Da 20-åringen så politiet, stakk han av i BMW-en. Det ble starten på en biljakt sørover på E18 der politiet målte BMW-en til 211 km/t i en 100 km/t-sone.

Ved en avkjøring til Sande var det over. Da kjørte BMW-en gjennom et nettinggjerde med strøm og ut på et beite. Deretter stakk både sjåføren og to passasjerer fra stedet til fots. Alle ble pågrepet.

Torsdag 17. august kommer saken opp for retten.

Drammens Tidende (krever abonnement) skriver ar det er ventet at sjåføren vil tilstå råkjøringen og samtykke i førerkortbeslaget.

I kjølvannet av gateløpet har Utrykningspolitiet uttalt at de ønsker å inndra kjøretøyet til ekstreme råkjørere.

I retten torsdag er det ifølge avisa ventet at politiadvokat Haldis Framstad Skaare vil begjære bilen inndratt.

Det er også opprett sak mot sjåføren av den andre bilen som deltok i kappkjøringen.

MASKERT: Biler med maskerte personer stoppet trafikken på toppen av E18 Lierbakkene 9. juni for å legge til rette for kappkjøring ned til Kjellstad.
Powered by Labrador CMS