Stian Brenden Maskinservice AS skal utføre arbeidene i forbindelse med utskifting av ei stikkrenne på E6 i Gudbrandsdalen. Arkivbilde fra 2016.

E6 i Gudbrandsdalen stenges for modulvogntog

Dirigeres om Østerdalen.

Publisert

Ei stikkerenne som ligger under E6 nord for Krekke rasteplass, mellom Tretten og Fåvang, skal skiftes ut. E6 blir nattestengt kl. 20.00 - 06.00 i perioden 3.-6. oktober.

- Stikkrenna, som har en diameter på 80 centimeter, er gammel og utslitt. Det haster med å få den skiftet ut. Den nye stikkrenna vi skal legge, har en diameter på én meter for å kunne takle framtidig ekstremnedbør, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Nattarbeid

I forbindelse med utskifting av stikkrenna, må E6 på stedet graves opp. Når den nye stikkrenna er på plass, skal veien asfalteres igjen.

Dette arbeidet er beregnet å ta tre netter.

- Vår entreprenør, Stian Brenden Maskinservice AS, arbeider om natten når trafikken på E6 er lav for at færrest mulig trafikanter skal bli rammet av stengingen, forklarer Stensrud.

Omkjøring nattetid

Mellom kl. 20.00 og 06.00 blir det omkjøring via fylkesvei 2566. Her blir det manuell dirigering og ledebil.

For modulvogntog er det omkjøring om riksvei 3 Østerdalen mens E6 er nattestengt. Omkjøringen blir varslet på teksttavler på E6 ved Kolomoen i sør og Ulsberg i nord.

Åpen på dagtid

På dagtid, mellom kl. 6 og 20, er E6 åpen for all trafikk. Veien forbi arbeidsstedet blir imidlertid lysregulert så trafikantene oppfordres til å beregne litt ekstra reisetid.

Powered by Labrador CMS