FØRSTE: Denne skapbilen er den første norske Mercedes-Benz Actros F-en. Den er bygget med et NorKa-skap.

Første av ny modell

NY MODELL: Den aller første bilen av Mercedes-Benz Actros F ruller nå på norske veier.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Daimler lanserte i fjor høst en forenklet versjon av Actros med betegnelsen Actros F. Produksjonen var planlagt å starte i andre kvartal i år, og nå har Bertel O. Steen fått levert sin første demobil bygget på den nye plattformen.

ENKLERE: Et litt enklere dashbord er blant forskjellene på en vanlig Actros og en F.

F-en står for funksjonalitet, og modellen er utviklet med tanke for nasjonal og internasjonal transport i Europa. Mange av de store flåteeierne i Europa har etterspurt biler som er mer nøkternt utstyrt enn hva en standard Actros har blitt. Enten som trekkvogn eller plan/skapbil.

Den store forskjellen på en Actros og en Actros F er utstyrsnivået. F-en er en mer nøktern modell som tiltenkt de brukerne som verken ønsker eller bruker alle finessene som kommer på standardmodellen.

To motorer

Actros F kommer i 17 forskjellige faste konfigurasjoner, og leveres med både 10,7- og 12,8- liters motoren til Mercedes-Benz. Det betyr et spenn fra 326 til 530 hestekrefter, og den kommer i 4x2, 6x2 og 6x4 som akselkombinasjoner. Det er også mulig å få Actros F levert med kraftuttak til for eksempel kran eller andre påbygg.

Hytta som brukes på samtlige modeller er L-hytta med 250 centimeters bredde 12 centimeter høy motortunnel innvendig. Høyden på hytta kommer både i StreamSpace og BigSpace-utførelse.

Tester

Det er en to-akslet skapbil med skap fra NorKa og bakløfter fra Zepro som er bygget opp som demobil. Motoren på bilen er den miste 10,7-literen med 330 hestekrefter.

EKSTRA: Den mest synlige forskjellen er en ekstra F etter Actros logoen.

- Vi har hatt bilen ute hos noen kunder, og tilbakemeldingene fra disse har vært lavt forbruk og god kjørekomfort, sier Mercedes-Benz selger Knut Tolpinrud hos Bertel O. Steen på Ringerike.

Enkelt fortalt er ikke tilvalgslista på Actros F like lang som på en ordinær Actros. For eksempel er det ikke mulig å få den med de digitale speilene, og den kommer heller ikke med den nye digitale multifunksjonsskjermen inne i hytta.

Men alle de viktigste sikkerhetssystemene er de samme. For eksempel er høyresvingsassistenten som varsler og griper inn hvis det befinner seg fotgjengere og syklister langs siden av bilen mulig å få som ekstrautstyr.

Powered by Labrador CMS