VINNER: Norske Øyvind Jensen Termotransport fra Rognan gikk til topps i Scandinavian Truck Trophy. Vinnerbilen er en Scania 770S XXL-trekkvogn som har en hytte som er forlenget hos Vlastuin i Nederland. Design og lakkering er utført av Ristimaa Customs i Finland. De historiske motivene er tegnet av Perttu Papunen og viser en Scania 110 Super på venstre side og en Scania R164 på høyre side. Begge bilene har en forhistorie hos Øyvind Jensen Termotransport. For å toppe det ytterligere vant bilen også prisen for beste lakkeringsjobb.

Norsk XXL-Scania vant

LILLESTRØM: Siste helgen i oktober ble Oslo Motorshow arrangert med rekordbesøk og Scandinavian Truck Trophy.

Publisert

Over 53.000 besøkende tok turen til Lillestrøm, og svært mange av disse fant også veien til Lastebilhallen hvor de grommeste av de gromme lastebilene sto utstilt sammen med de fem importørene av DAF, Mercedes, Renault, Scania og Volvo lastebiler.

Det var også kåring av de fineste lastebilene i forskjellige klasser. I hovedkonkurransen, Scandinavian Truck Trophy, ble det norsk seier; Øyvind Jensen Termotransport, Erik Jensen/Nick Jensen fra Rognan, med en Scania 770S XXL trekkvogn.

XXL-trekkvogna har en hytte som er forlenget hos Vlastuin i Nederland. Design og lakkering er utført av Ristimaa Customs i Finland. De historiske motivene er tegnet av Perttu Papunen og viser en Scania 110 Super på venstre side og en Scania R164 på høyre side. Begge bilene har en forhistorie hos Øyvind Jensen Termotransport. For å toppe det ytterligere vant bilen også prisen for beste lakkeringsjobb

Mye ungdom

AT.no tok turen fredag ettermiddag. Formiddagen hadde vært preget av at mange skoleklasser med ungdom hadde lagt turen til Oslo Motorshow.

På importørstandene ble det rapportert om god stemning og mye interesse blant ungdommen.

Dette er positivt for en bransje som har et stort behov for faglærte sjåfører og mekanikere i årene fremover.

Norgespremiere

FØRSTE: Den første DAF XD i Norge. Bilen ble nylig kåret til årets lastebil i Europa.
LAV: Atle Havig i Nordic Trucksenter viser hvor lavt gulvet i XD-en er.

På DAF-standen fant vi Norges første XD. Denne skal erstatte DAF CF og ble nylig kåret til årets lastebil i Europa.

Bilen som sto utstilt i Lillestrøm rakk akkurat frem i tide til messen, og skal etter messen videre til påbygger for å bli demobil.

Dedikert til den førstefødte

PUBLIKUMS FAVORITT: "A Star Is Born" fra Piteå i Sverige ble kåret til publikums favoritt.
HOVEDROLLE: Lady Gaga fikk god kritikk for sin første hovedrolle. Det gjør også Lundmans Volvo FH540, som ble publikumsfavoritt på Lillestrøm.
FLAKE-LAKK: Hele bilen er dekket av flake-lakk, og selv inne i førerhuset finner vi detaljer som er lakkert på denne måten.
HYLLES: Også Simon Lundman og Nike Tjärnströms førstefødte Lexie er født som en stjerne og hylles av foreldrene med denne bilen.

Publikumsfavoritten, ble den svenske dyretransportbilen «A Star is Born». Denne bilen er en hyllest til nyinnspillingen av filmen med Lady Gaga i hovedrollen.

Det er en rekke motiver fra filmen som bekler denne hvite og røde stjernen.

Bilen er også en hyllest til Simon Lundman og Nike Tjärnströms førstefødte Lexie som nylig fylte ett år. Bilen skal settes i regulær drift i desember i år.

Bilen har gått seiersgang på ulike lastebiltreff i sommer og vunnet en rekke priser.

Resultater

Scandinavian Truck Trophy
1) Øyvind Jensen Termotransport, Erik/Nick Jensen, Norge, Scania 770S XXL trekkvogn.
2) Molanders Transport, Richard Jakobsson, Sverige, Scania T650 krokløft.
3) Telhaug Transport, John Telhaug, Norge, Scania 650S flisbil.

Best in Show Truck
Flemming M. Larsen, Torsten Rasmussen, Tune, Danmark, Volvo FH500 trekkvogn.

Public Choice Truck
Lundmans Djurtransporter, Simon Lundman, Sverige, Volvo FH540 dyretransport.

Fineste Lakk
Øyvind Jensen Termotransport, Erik/Nick Jensen, Norge, Scania 770S XXL trekkvogn.

Fineste innredning
Christian Soleen, Stefan Rye Pedersen, Danmark, Scania R770 tippbil.

Fineste Oldtimer
1) Tomren Transport, Kåre Monstad, Norge, Volvo F12 kjølebil med henger, 1990.
2) Mork Transport, Roar Mork, Norge, Scania R143 trekkvogn, 1989.
3) Vognmand Christian Soleen, Christian Soleen, Danmark, Scania T143 trekkvogn, 1995.

Crew Award Hall E
Börje Jönssons Åkeri AB, Thomas Wadman, Sverige, Volvo F12 trekkvogn m/henger, 1985.

BEST IN SHOW: Danske Flemming M. Larsen ved Torsten Rasmussen hadde funnet inspirasjon hos den folkekjøre artisten Kim Larsen når bilen som ble kåret til "Best in show" skulle dekoreres. Det er for øvrig en Volvo FH500 trekkvogn
LEGENDE: Som gammel hockeyspiller var det nok denne Scania S 650 8x4*4 snutebilen med motiver fra NY Rangers keeper-lengende "Henke" Henrik Lundquist som varmet hjertet mest. Henke spilte hele sin 15-år lange NHL-kariere i NY Rangers, blant annet i ni år sammen med vår egen Mats Zuccarello, Bilen er ombygd av Vlastuin Truck & trailerservice og lakkert av Ray Hill, den er utstyrt med Joab krokløfter.
OLDTIMER: Tomren Transport, vant oldtimer-klassen med denne 1990-modellen Volvo F12 kjølebil med henger.
HALLOWEEN: Ikke vet vi om det var Halloween som hadde inspirert denne Scania Super "Scary" fra T. Oscarssons Åkeri.
GRAARUD: Transportbransjen har ofte benyttet kjente filmer som inspirasjon når bilene skal dekoreres. Her er en TopGun inspirert DAF XG+ 530 FTS som var å finne på DAF-standen.
TRUCK-LINE: En av bransjens utstyrsleverandører som hadde funnet veien til Lillestrøm.
GEISHA: Det er nordmannen Terje Aspmo som står bak motivene på denne Scania R650en med japanske Geisha-motiv som er eid av Svenske Thord Ghannes.
ENSOM: Den eneste MANen vi fant var denne TGX 28.580 en tilhørende Sonny Strandvik på Furnes.
REN: Denne Scania Super R650en er eid av Per Backe fra Trøgstad og sto på Scania Standen. Bilen fremstår som veldig ren og enkel elegant med enkle detaljer.
TMA: Elektrisk TMA-bil. TMA-biler har gjerne en begrenset kjøredistanse, noe som gjør at elektrisk drivlinje er perfekt.
MERCEDES: Hos Mercedes ble det stekt pinne-vafler mens lykkehjulet spant og man kunne vinne reklameeffekter. eActrosen var hentet ut fra påbygger og skapte interesse hos mange av de besøkende.
RENAULT: Den franske produsenten viste frem et bredt utvalg av biler.
VOLVO: Hos Volvo fant vi "Blåmann" en ny demo FH16 750 6x4 med et Sørling påbygg. I tillegg hadde de også med en elektrisk trekkvogn.
Powered by Labrador CMS