Scania

Gledelig oppgang i januar

Mens desember ifjor bød på en skuffende årsavslutning på registreringsstatistikken for lastebiler, var januar tilsvarende hyggelig med en oppgang på 11,9% sammenlignet med januar 2015. Og fortsatt er det Scania som leder løpet.

Scania er den suverene vinner

Scania ble den suverene vinner av registreringsstatistikken for lastebiler i 2015. Merket har vært klart motstrøms gjennom hele året og økte sine samlede registreringer fra 1439 enheter i 2014 til 1609 i 2015.

NLF går i bresjen for Transport 2016

På årsmøtet i Påbyggergruppen innenfor Norsk Industri som startet i Ålesund 10. juni, slapp Geir A. Mo, adm. direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), nyheten om at NLF med samarbeidspartnere arrangerer Transport 2016 på Norges Varemesse på Lillestrøm neste år. Transportutstillingen vil finne sted i dagene 9. til 11. juni.

Scania slo tilbake i tyngste klasse

Etter at Volvo med et krafttak erobret den tyngste klassen i april, slo Scania tilbake i mai og leder med fire biler. I statistikken vi får tilsendt fra Opplysningsrådet for veitrafikken leder riktignok Volvo, men det inkluderer også ti Volvo leddstyrte dumpere som etter vår mening ikke har noe i en lastebilstatistikk å gjøre.