Politiet opplyste tungbilsjåfører på vei mot Trøsken bru i Sarpsborg om at de ikke hadde lov til å kjøre over denne.

Politiet opplyste tungbil-sjåførene om at de var på vei til å gjøre noe ulovlig

- Vend om, var budskapet fra lovens lange arm.

Publisert

Det pågår for tiden et større vedlikeholdsarbeid på fylkesvei 114 Trøsken bru i Sarpsborg kommune, som vil vare frem til sommeren 2023. I denne perioden er ikke brua åpen for tunge kjøretøy over 3,5 tonn, og det er satt opp en rekke skilt langs veien for å informere om dette.

- Vi ser dessverre at mange sjåfører ikke respekterer denne skiltingen, og daglig passerer det lastebiler og andre tunge kjøretøy over brua. Vi har derfor sett oss nødt til å kontakte politiet, sier prosjektleder Jens Tore Veum i Viken fylkeskommune.

Stoppet tre lastebiler

Torsdag morgen var politiet til stede ved Trøsken bru sammen med representanter fra Viken og deres entreprenør for å følge opp trafikksituasjonen, og «en pen blanding av langveisfarende og mer lokalkjente sjåfører kom til området ved brua».

Det er bare ett felt som holdes åpent for vanlig biltrafikk på fv. 114 Trøsken bru, mens vedlikeholdet pågår. Tyngre kjøretøy har ikke lov til å krysse brua frem til dette arbeidet er avsluttet.

- Politiet stoppet tre lastebiler under kontrollen, der alle kom kjørende nordover fylkesveien fra Sarpsborg. En lokal sjåfør oppga at han «bare skulle ned og se» og at de ikke hadde tenkt til å kjøre over brua. Vi har tidligere sett at noen sjåfører snur når de kommer til området ved brua, mens andre tar sjansen og kjører over i det ene feltet som fortsatt holdes åpent for vanlig biltrafikk, sier prosjektleder Veum.

Kontroller, anmeldelser og bøter

Tungbilene ble denne gangen stoppet før de passerte brua, slik at det ikke ble utstedt forenklede forelegg. Politiet ønsket i første omgang å opptre preventivt, men ved sin tilstedeværelse synliggjøre at dette ikke er en ønsket adferd.

- Utvidet kontroll med støtte fra politiet er noe vi vil vurdere mer av for å få slutt på kjøringen over brua med tunge kjøretøy. Det er viktig for kvaliteten til utbedringsarbeidene at brua ikke belastes med tungtrafikk i anleggsperioden, sier prosjektleder Jens Tore Veum i Viken fylkeskommune.

Han gjør det klart at det kan det bli aktuelt med strengere tiltak, i form av anmeldelse og politisak som vil ende med en bot.

Powered by Labrador CMS