GLAD: Det er en glad norgessjef, Per Gunnar Berg som har kunnet redusere prisen på F-150 Lightning med hele 126.000 kroner.

Reduserer prisen på Lightning

FORD: Ford Motor Norge setter ned den veiledende prisen på F-150 Lightning med kr 126.000,-. 

Publisert

Som følge av en betydelig reduksjon i produksjons- og ombyggingskostnadene, setter Ford Motor Norge ned veiledende pris på F-150 Lightning med hele 126 000 kroner. Ekstra hyggelig er det for de som allerede har kjøpt bilen, for prisreduksjonen får tilbakevirkende kraft, heter det i meldingen fra Ford.

– Et svært viktig element for å tilby våre kunder sikre og forskriftsmessige biler er ombyggingen av F-150 Lightning til europeiske spesifikasjoner. Denne ombyggingen gjøres i Tyskland for alle F-150 Lightning solgt gjennom Ford Motor Norge og er en forutsetning for å kunne tilby 5 års europeisk fabrikkgaranti. Vi har nå effektivisert denne ombyggingen og fått oversikt over alle kostnader. Sammen med oppdaterte produksjonskostnader ved fabrikken i USA gjør dette at vi nå kan tilby norske kunder en enda bedre pris på vår store 5-seters helelektriske pickup. Dette er en fantastisk nyhet både for de som allerede har bestilt, og for de mange som går med en drøm om å kjøpe denne bilen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nye F-150 Lightning er en stor, sterk og romslig helelektrisk pickup for fem personer. I tillegg til et stort plan og mye plass inni kupeen, har den en frunk på hele 400 liter, nyttelastkapasitet på 535 kg og maksimal tilhengervekt på 3490 kg. Bilen vil i utgangspunktet bli registrert som personbil (M1), og kan kjøres med vanlig B-førerkort.

Kostnadsreduksjon

Varianten som selges i Norge er en meget godt utstyrt Lariat Launch Edititon i fargen Antimatter Blue Metallic, og den veiledende prisen er redusert fra 1 186 000 kr til 1 060 000 kr – en prisreduksjon på hele 126 000 kr.

– Som vi har signalisert fra vi åpnet for bestilling i april 2023, har det vært usikkerhet knyttet til kostnadene for å konvertere F-150 Lightning til europeiske standarder. Når det nå viser seg at disse og andre kostnader faktisk er lavere enn estimert, er dette noe vi ønsker skal komme kundene til gode, sier Berg.

Prisreduksjonen gjelder også de som allerede har kjøpt og betalt for bilen. Fords første F-150 Lightning i Norge ble overlevert den første kunden i midten av februar.

Et større antall

Den første store leveransen av ombygde F-150 Lightning har nå ankommet Norge, og skal vises til Statens vegvesen før bilene sendes ut til forhandler og kunde. Dette inkluderer demobiler til de fleste Ford-forhandlerne, slik at interesserte i løpet av kort tid kan prøvekjøre bilen grundig før man beslutter å kjøpe. Deretter forventes jevnlige leveranser utover de neste månedene – til glede for de som allerede har bestilt og nye kunder.

Powered by Labrador CMS