Den nye showbilen til Volvo skal vekke oppsikt og følelser. Og som bonus kan Pit Boss også spytte flammer!

Så flammene spruter

OSLO (AT.no): Glad i både lastebil og grillmat? Da må det bli en Pit Boss på deg også...

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Volvo hadde knallsuksess med sin showbil The Black Velvet i fjor. Det spørs om ikke årets showbil vil knuse de rekordene. Før Pit Boss var offisielt lansert, var Instagrambildene spredt over hele Europa og de hadde også dukket opp i India og Asia.

Ideen om det som skulle bli Pit Boss ble unnfanget på messa Transport & Logistikk høsten 2019. Dit hadde Renault tatt med ei trekkvogn hvor det var integrert grill i det ene sideskapet.

Samme kveld gikk Even Øimoen hos Volvo på hotellrommet. Selskapet for kvelden var Bjørn Tore Sannes fra Nomek og hans datamaskin. Her skulle det tegnes showbil. Sju timer senere var chassiset bestilt.

Pit Boss er Even Øimoen (t.v.) i Volvos store baby og han har fått god hjelp fra blant annet Bjørn Tore Sannes i Nomek å realisere drømmen.

Forsinket

Prosjektet ble litt utsatt på grunn av covid-19-pandemien. Volvo i Norge hadde opprinnelig fått tilbud om fire demobiler av den nye generasjon lastebiler. Så kom spørsmålet om de ønsket den femte.

Allerede fra chassiset ble bestilt var dette en bil som skilte seg ut. Det finnes ikke flust av Volvo FH16 750 trekkvogner med lavt gruvetak.

Samarbeid

Det er de færreste lastebiler som er midtpunktet i en grillfest.

Pit Boss er et spleiselag og samarbeid mellom Volvo Trucks Norge og mange av deres leverandører og samarbeidspartnere. Den største bidragsyteren er Nomek i Stryn. Det er de som har forvandlet trekkvogna fra «hyllevare» til den bilen det er i dag.

- Dette er en bil og et prosjekt vi vil bli husket for. Også vil jeg ikke snakke så mye om hvor mye timer som har gått med, sier Bjørn Tore Sannes og flirer.

For allerede før bilen var offisielt sluppet og vist hadde han fått forespørsel fra en lastebileier i Canada som ville ha maken...

Lekekasse

Pit Boss er blitt en lekekasse for store gutter og jenter. Alt du kan tenke deg pluss en god del mer er pimpet opp.

Fire store høyttalere i toppen av skapet og en Marshall-front som skjuler et kjøleskap.

Du kan begynne med grillen som sitter inne i sideskapet. Om du har sett en stor Weber-grill før, så har du ikke sett maken til denne. Grillen med seks brennere er nemlig ikke i sortimentet til Weber i Norge og måtte spesialbestilles.

Har du først stor grill på lastebilen - da er det helt nødvendig å følge opp med flammekastere også. De doble strake rørene slipper ikke bare ut eksos. De kan også spytte flammer.

Selvsagt er bilen trukket om innvendig og den er stylet utvendig etter alle kunstens regler. Noen av komponentene som er brukt er standardvarer, mens andre ting er spesiallaget.

I skapene bak hytta er det bygd inn et lydanlegg som gir deg midtskill Bak det som ser ut som en Marshall-høyttaler, skjuler det seg et kjøleskap. Under hele bilen er det lyssetting og på begge bakakslingene er det single hjul på alufelger.

På vei i sommer

- Vi skal på veien i hele sommer, og planen er at denne bilen også skal gå neste år, sier Even Øimoen.

Med på Pit Boss-laget er foruten Nomek MP Truck Design, Weber, Autoline, MoRek, Norsk Prol, GoodYear, B.P. Hofstad og Glasurit

P.S: Skulle du mot formodning ha behov for å ta med en henger, er det mulig. Du trenger bare en god halvtime til å ta av litt glassfiber og pynt.

Dette er skissen som etter hvert ble Pit Boss.
Når enden er god er allting godt.
Powered by Labrador CMS