OPPSIKT: Det finnes ikke maken til Volvos trekkvogn Black Velvet. Den er foliert med fløyel.
OPPSIKT: Det finnes ikke maken til Volvos trekkvogn Black Velvet. Den er foliert med fløyel.

Alle vil titte og kjenne

OSLO (AT.no): Når Volvo legger ut på lanserings-karavane i disse dager, er det én trekkvogn i følget som får mye oppmerksomhet. Volvo har Norges eneste lastebil foliert med fløyel!

Publisert

Ideen har fått like mye oppmerksomhet som den er spinnvill. Når bilen står parkert kommer alt fra ungdommer til joggere og pensjonister bort for å se. Og ikke minst kjenne på bilen.

For Volvo Norge er prosjektet med bilen et rent stunt for å vekke oppmerksomhet ute langs veien. Etter bare noen uker var fasiten på det åpenbar.

Bilen har fått navnet Black Velvet. Alt på bilen er svart. Alle detaljer er svarte og også innvendig er bilen levert med Black Edition-interiør fra fabrikk. Utgangspunktet er en FH 500 TC Classic trekkvogn lik det Volvo leverer som komplettbiler. Den eneste forskjellen er at denne bilen har som den første blitt levert med Volvos I-Shift Dual Clutch i stedet for I-Shift som er standardgirkassen.

IDEEN: Det var produktsjef Kjetil Bergflødt som hadde ideen om en foliert trekkvogn med fløyel.
IDEEN: Det var produktsjef Kjetil Bergflødt som hadde ideen om en foliert trekkvogn med fløyel.

Bilen har fått et uttrykk det ikke finnes maken til. Folien som er lagt på bilen heter Black Velvet. Den er helt matt i fargen og har «pels» som stikker et par millimeter ut. Under bilen er det montert røde markeringslys rundt hele. Kjøretøyforskriftene legger imidlertid en begrensning på at de bare kan skrus på når bilen står parkert.

(Saken fortsetter under videoen)

Egen idé

Video: Espen Braata, AT.no

Ideen til folieringen var det produktsjef i Volvo Norge, Kjetil Bergflødt, som hadde. Det er gjort flere ganger på personbiler, men på lastebil er det ikke gjort i tidligere. I alle fall ikke i Norge.

Eneste lakkerte deler på bilen som ikke er foliert, er bakveggen på hytta og felgene. Ellers er alle lakkerte flater foliert. Alle de blanke flatene og alle andre detaljer er også foliert med svart matt folie.

Kaldt vann

- Mange lurer på hvordan du vasker den. Det er rett og slett bare med kaldt vann. Og hvis det legger seg pollen eller støv i «pelsen» kan du bruke klesrulle, sier Kjetil Bergflødt og flirer.

DETALJER: Alt på hele bilen er svart. Bortsett fra de røde lysene.
DETALJER: Alt på hele bilen er svart. Bortsett fra de røde lysene.

Det er Involve AS som har gjort folieringsjobben på bilen. Jobben tok fire dager for to mann, og det gikk med 50 kvadratmeter med folie for å dekke hele bilen.

Blir med

Volvo Norge er straks ferdige med produktopplæring for alle sine selgere i Norge. De har vært samlet i puljer på Hellerudsletta nord for Oslo, og fått en grundig innføring i de nye og oppgraderte bilene. Der fikk også de første kundene til Volvo Truck Center mulighet til å både se og prøvekjøre de nye modellene.

Black Velvet vil også være med i karavanen når Volvo Norge skal ut på turne med sine nye modeller. De starter i Røldal og onsdag 2. september, og fortsetter videre over hele landet frem til midten av november.

Powered by Labrador CMS