AN-124-en svelget inn tre slike brannbiler.

Tre Panther 6x6 med dårlig tid fraktet luftveien - i én vending

Antonov Airlines har imponerende fakta å vise til på sine transportfly! Les om det ene mer imponerende enn det andre.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Ukrainske Antonov Airlines har nylig transportert tre Rosenbauer Panther 6x6 brannbiler på kort varsel med et Antonov An-124-100M-150 Ruslan, fra Midtøsten til Sentral-Asia.

Selskapet hadde én uke på seg fra transportforespørselen kom, til kjøretøyene måtte være levert. Det hadde oppstått en situasjon hos Rosenbauer som gjorde at flyfrakt av kjøretøyene var eneste mulighet for å rekke en kort leveringsfrist.

- Da Rosenbauer kom til oss og forklarte situasjonen de var i, klarte vi å få inn denne flyvningen i flyplanen vår på kort varsel, sier Ivan Bozhko, operativ leder i Antonov Airlines.

På Antonov An-124 Ruslan heises førerkabinen ved lasting og lossing.

De tre brannbilene veier 21 tonn hver og lengden er 12 meter. Dermed ble det 63 tonn og 36 meter brannbiler i lasterommet på det store lasteflyet.

Lengdeplassen i flyet er 36,5 meter, lasten var som «hånd i hanske». Det var imidlertid langt igjen til flyets maksimale lastekapasitet når det gjaldt vekt: Det kan laste 150 tonn, langt over dobbelt så mye som vekten av de tre brannbilene.

Antonov Airlines har sju Antonov An-124 Ruslan lastefly. Disse flyenes imponerende lastekapasitet blir imidlertid smått mot det største flyet selskapet har: Antonov An-225 Mriya som har 250 tonn og 43,3 meter lastekapasitet! Kjempen har ifølge eieren satt 242 verdensrekorder. En av dem er rekorden for største totalvekt på et fly - 640 tonn.

Les mer om det spesielle frakteselskapet og de imponerende flyene her (antonov.com).

Powered by Labrador CMS