Vil levere hydrogen-lastebiler til norske kunder

Den tyske lastebilprodusenten Quantron ønsker å distribuere hydrogenlastebiler til norske bedrifter i samarbeid med det norske H2 Truck-prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Quantron skal starte produksjon av hydrogenkjøretøy i 2022, og levere lastebiler til Norge i 2023.

- H2 Truck-prosjektet har samlet hele verdikjeden i et økosystem og det gjør det attraktivt å distribuere lastebilene våre til Norge. Vi har som mål å tilby kundene en fullservice basert på grønt hydrogen, og ser på dette som en stor mulighet, sier Anil Reddi, Prosjektleder for Quantron as a Service.

H2 Truck har som mål å få de første 100 hydrogenlastebilene til Oslo-regionen, med tilhørende infrastruktur. Prosjektleder i H2 Truck, Jan Carsten Gjerløw, ser på samarbeidet med Quantron som et gjennombrudd for prosjektet, og for utrullingen av utslippsfrie lastebiler i Norge.

- Quantrons initiativ er akkurat det vi trenger. Transportnæringen er klar til å gå over til nullutslipp, og hydrogen vil være en del av løsningen. Det vi trenger nå er lastebilene, og jeg er glad for å samarbeide med Quantron for å kickstarte utrullingen av hydrogenlastebiler i Norge, sier Jan Carsten Gjerløw som også er daglig leder i Evig Grønn AS.

Powered by Labrador CMS