Bilde fra Ulvintunnelen tatt noen dager før ulykken da AT.no var på besøk på anlegget.

Tør ikke sette seg i en lastebil igjen

Sjåføren som rygget over en medarbeider i Ulvintunnelen på Dovrebanen i Eidsvoll (Akershus), er frikjent for dødsulykken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Onsdag 15. mai 2013 rygget den nå frikjente sjåføren over Bjørn Otto Rønning slik at Rønning døde på Veidekkes parsell på Fellesprosjektet E6 Dovrebanen.

I februar 2016 ble sjåføren frifunnet i Øvre Romerike tingrett. Påtalemyndigheten anket til lagmannsretten. Nå er sjåføren også frifunnet der.

«Lagmannsretten legger til grunn at tiltalte har opptrådt med den grad av aktsomhet som med rimelighet kan forventes av ham ved utføringen av sitt arbeidsoppdrag», står det i dommen.

Sjåførens forsvarer, Jørund Lægland, opplyser til Romerikes Blad at mannen er svært lettet over å ha blitt frikjent, men at han har slitt med depresjon siden ulykken. Han har reist til hjemstedet og isolert seg der.

- Det er sånn det ofte går med dem. Etter en lang tid fikk han førerkortet tilbake, men han har en lang vei tilbake til jobb. Og han tør ikke å sette seg i en lastebil igjen, sier forsvareren til rb.no.

Veidekke, som var Bjørn Otto Rønnings arbeidsgiver, har vedtatt et forelegg på to mill. kroner i forbindelse med ulykken. Sjåførens arbeidsgiver, Alf Johansen AS, har fått et forelegg på én mill. kroner. Dette er ikke vedtatt av selskapet.

Powered by Labrador CMS