Knuser sykkel i ny video

Norges Lastebileier-Forbund tar sterke virkemidler i bruk i ny video.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Å ferdes med sykkel på høyre side av et vogntog kan være svært risikabelt. Store blindsoner hindrer sikten, noe som er spesielt farlig i veikryss. En ny video fra NLF tar opp temaet.

- Vi har sett en stor økning i antall barn som sykler i trafikken. Det må vi ta høyde for når vi utfører vår trafikkundervisning for barn, sier forbundsleder i NLF, Tore Velten.

Han understreker at det aldri har vært flere syklister og vogntog på norske veier. Disse to trafikantgruppene er spådd stor vekst i årene som kommer, noe som betyr at de tyngste og de letteste trafikantene oftere og oftere må dele veien, også der det ikke er godt tilrettelagt. I tillegg blir syklistene yngre og yngre: I dag er det ikke uvanlig at barn i selv de tidligste skoletrinnene forserer skoleveien på to hjul.

Over to millioner visninger

Velten er også primus motor i programmet «Venner på veien», der frivillige fra NLF besøker skoler i hele Norge for å undervise barneskolebarn i trafikksikkerhet. I 2016 fikk over 2400 elever undervisning av NLF.

Ved siden av den praktiske undervisningen spiller også sosiale medier en stor rolle i å spre budskapet til barn og unge.

- Vi opplevde stor suksess med vår forrige trafikksikkerhetsvideo «Stopp, se og vink», med godt over to millioner visninger i sosiale medier. Den bidro til at mange barn i dag gjør seg til kjenne for sjåføren før de skal krysse veien foran en lastebil. Nå ønsker vi å gjøre det samme for de yngste syklistene, sier Velten.

Den nye informasjonsvideoen ble lansert av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under et NLF-arrangement på Youngstorget onsdag 9. august, der også skuespillerne Jenny (11) og Johanne (9) mottok heder og applaus for sin sterke innsats.

Kan redde liv

Det er spesielt i veikryss når lastebilen skal til høyre at de farligste situasjonene kan oppstå.

Hvis en syklist befinner seg på innsiden av lastebilen og skal rett frem i krysset, har sjåføren i lastebilen liten eller ingen sjanse til å se den mindre trafikanten, siden den befinner seg i blindsonen.

- Det er denne situasjonen vi har forsøkt å illustrere i videoen. Nå håper vi at så mange som mulig får med seg budskapet. Det kan være med å redde liv, avslutter Velten.

Powered by Labrador CMS