Fra venstre: Sigurd Jr Stenersen, Bjørn Stenersen, Trond Musdalslien, Kristian Hattestad og Anders Kvisberg.
Fra venstre: Sigurd Jr Stenersen, Bjørn Stenersen, Trond Musdalslien, Kristian Hattestad og Anders Kvisberg.

Får over 200 ansatte

Anlegg Øst Entreprenør AS styrker seg i lokalmarkedet - kjøper 75 % av aksjene i S & B Stenersen AS.

Publisert Sist oppdatert

Gjermundshaug Gruppens datterselskap, Anlegg Øst Entreprenør AS, har inngått avtale om kjøp av 75 % av aksjene i S & B Stenersen AS.

- Vi er svært tilfreds med at vi ved denne transaksjonen får et større grep om lokalmarkedet og ser frem til at selskapene i samarbeid kan utnytte sine felles ressurser til fordel for byggherrer, sier daglig leder i Anlegg Øst Entreprenør AS Trond Musdalslien.

Videre gleder Musdalslien seg over at de ansatte i begge selskaper nå får ta del i et større og mer kompletterende kompetansemiljø. Musdalslien, som skal overta som daglig leder i S & B Stenersen AS, sier at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å lede selskapet og at han i lang tid har ansett arbeidsstokken i selskapet til å være svært kompetent.

Anlegg Øst Entreprenør AS har base på Lillehammer og er en maskinentreprenør innen blant annet veier, jernbane, grunnarbeider bygg, vann & avløp og riving. Omsetningen i 2016 var 127 mill kroner. Selskapet som opererer i Hedmark, Oppland og nordre Akershus er eid 51 % av Gjermundshaug Gruppen og resten av daglig leder Trond Musdalslien.

Fortsatt lokalt eierskap

- Vi er også tilfreds med transaksjonen som sikrer bedriften et fortsatt lokalt eierskap og sikre arbeidsplasser for de ansatte, sier styreleder og tidligere majoritetseier Bjørn Stenersen i S & B Stenersen AS. Videre sier Stenersen at han er glad for at selskapet nå kommer inn i et større miljø med gode systemer tilrettelagt for effektiv drift.

S & B Stenersen AS er et maskinentreprenørfirma som ble etablert i 1985. Selskapet teller i dag ca 60 ansatte og forventer å omsette for ca 140 mill kroner i 2017. Selskapet har kontorer i Øyer og har en stor andel av omsetningen i lokalmarkedet. S & B Stenersen AS utfører alt innen graving, veibygging, vann & avløp, tomtefelter, transport, riving, anleggsgartner og mindre betongarbeider.

Over 200 ansatte

- Det er viktig at vi styrker gruppens samlede gjennomføringsevne i et lokalt marked i vekst, sier konsernsjef i Gjermundshaug Gruppen, Ole Gjermundshaug.

Han ser frem til at gruppen styrker sitt lokale feste i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Gjermundshaug Gruppen har sine røtter tilbake til 1949. Hovedbasen er i Alvdal og består også av selskaper innen trådløs infrastruktur, fjernstyring av anleggsmaskiner, rydding av eksplosiver og eiendomsutvikling.

Etter oppkjøpet av S & B Stenersen AS, vil Gjermundshaug Gruppen ha over 200 ansatte og en forventet omsetning i 2017 på mer enn 600 mill kroner.

Avtalen, som også innebærer en rett om overdragelse av resterende 25 % av aksjene, ble signert torsdag formiddag. Endelig gjennomføring av transaksjonen betinger en verifisert «due diligence» og samtykke fra Konkurransetilsynet.