Salgsdirektør Ole Petter Novsett i Disruptive Technologies (t.v.) og daglig leder Jan Indvær i Mobile Worker inngikk avtale om samarbeid.
Salgsdirektør Ole Petter Novsett i Disruptive Technologies (t.v.) og daglig leder Jan Indvær i Mobile Worker inngikk avtale om samarbeid.

Nå skal anleggs-«tingene» kommunisere

Nå skal alle gjenstander snart kunne kobles til internett. Det kan gi en helt ny hverdag for anleggsbedrifter når det gjelder å holde oversikt over eiendeler.

Publisert Sist oppdatert

Mobile Worker signerte nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies AS, teknologiselskapet i Bergen som med sine sensorer skaper nye muligheter for mange næringer.

Samarbeidet baner vei for økt digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av «Internet of Things» (IoT), som kobler sammen maskiner og utstyr i datanettverk. Dette opplyser Mobile Worker i en pressemelding.

- Bransjen må utvikles

Tidligere i 2017 ble Telia en av Disruptive Technologies offisielle samarbeidspartnere. Selskapets sensorer kan plasseres «hvor som helst», og takket være lavt energiforbruk, har de en batteritid på 15 år.

Hva er IoT?

Internet of Things (IoT) er et databehandlingskonsept som beskriver ideen om at hverdagens fysiske gjenstander er koblet til internett og kan identifisere seg til andre enheter. Begrepet ble introdusert i 1999 av Kevin Ashton.
Kilde: Technopedia

- Potensialet i teknologien er stort, og de små sensorene registrerer foreløpig berøring, temperatur og nærhet. Dette gir flere nyttige anvendelsesområder for bygg og anleggsbransjen, og Mobile Worker ser frem til å presentere flere spennende løsninger med sensorene i løpet av året, sier Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker.

- Vi er entusiastiske og tror vår satsing på IoT-teknologien vil styrke Mobile Workers arbeid med å digitalisere bygg- og anleggsbransjen. Bransjen har et stort behov for å innoveres, og sensorteknologi kan løse mange utfordringer rundt varsling, framdrift, tilstedeværelse, tyveri, vedlikehold, og mye mer.

Sensorteknologien er etterspurt blant flere av bedriftene som Mobile Worker leverer tjenester til. Siden selskapet startet i 1995, har fokuset på digitalisering og integrasjoner gitt selskapet mange kunder. I dag effektiviserer Mobile Worker bedrifter ved å blant annet ta vekk papirene.

Sensorer med opp til 15 år batterilevetid kan monteres på det meste. Disse gjør at datanettverk vet hvordan tilstanden til fysiske gjenstander (f.eks. et maskindeksel) er.
Sensorer med opp til 15 år batterilevetid kan monteres på det meste. Disse gjør at datanettverk vet hvordan tilstanden til fysiske gjenstander (f.eks. et maskindeksel) er.

Med en app som støtter 13 språk og en web-portal, løser Mobile Worker utfordringer knyttet til alt fra daglig timeregistrering til kvalitetssikring og ressursplanlegging.

Prisbelønnet selskap

- Disruptive Technologies ønsker å knytte til seg selskaper fra mange bransjer, sier Ole Petter Novsett, salgsdirektør i selskapet.

Han mener Mobile Worker er en partner som gir tilgang til bygg og anleggsbransjen på en spennende og effektiv måte.

Disruptive Technologies ble i 2016 årets vinner av Norwegian Tech Award, og under Byggedagene i 2017 vant de innovasjons-konkurransen «Grønn digitalisering», arrangert av Innovasjon Norge.