Julie Brodtkorb (H) har vært statssekretær ved Statsministerens kontor fra 16. oktober 2013.
Julie Brodtkorb (H) har vært statssekretær ved Statsministerens kontor fra 16. oktober 2013.

Ny adm. direktør i MEF

Julie M. Brodtkorb slutter som statsminister Erna Solbergs nærmeste rådgiver og stabssjef for å bli administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

Publisert Sist oppdatert

Brodtkorb har vært statssekretær ved Statsministerens kontor fra 16. oktober 2013. Til høsten starter hun i den nye jobben som adm. direktør i MEF.

Karantenenemda tilknyttet regjeringen har ilagt Brodtkorb karantene frem til 21. september. Etter det får hun lov til å arbeide for sin nye arbeidsgiver.

- Da jeg først bestemte meg for å slutte ved Statsministerens kontor, hadde jeg lyst til å begynne i en jobb i næringslivet der jeg både kunne bruke min politiske kunnskap og organisasjonserfaring. Og jeg var veldig klar på at jeg ikke skulle inn i kommunikasjonsbransjen, sier Brodtkorb til Dagens Næringsliv.

Kjenner det politiske livet

- Vi er stolte og godt fornøyde med at Julie M. Brodtkorb har takket ja til den viktige stillingen som adm. direktør i vår organisasjon. Det beste av alt; Julie er også fornøyd og ser frem til å ta fatt på oppgaven sammen med alle ansatte i MEF. Ikke minst ser hun frem til å møte organisasjonens medlemmer og tillitsvalgte, sier Arnstein Repstad, styreleder i Maskinentreprenørenes Forbund.

Kombinasjonen av bred ledererfaring og en sjelden kunnskap og kjennskap til det politiske livet, sammen med erfaringene og utfordringene fra næringslivet, gjorde at valget falt på Brodtkorb.

Skal bygge landet

- Jeg gleder meg stort til å kunne bruke min erfaring til å lede dette forbundet som organiserer så mange viktige og gode bedrifter rundt om i hele landet. Nå skal jeg bokstavelig talt få være med å bygge landet, sier Julie M. Brodtkorb i en pressemelding fra MEF.

Gjennom sine mange ledende roller i partiet Høyre gjennom 16 år, kjenner Julie godt til hvilke styrker og svakheter en landsdekkende organisasjon har. I tillegg har hun hatt lederoppgaver i næringslivet som adm. direktør i kommunikasjonsbyrået JKL/MSL.

Hun starter sin nye jobb som adm. direktør i MEF den 25. september 2017 opplyser MEF.

- Hovedstyret vil takke Trond Johannesen som har vært organisasjonens ubestridte adm. direktør og fanebærer i de siste 16 årene for en meget viktig og god jobb for organisasjonen, sier Arnstein Repstad.

Trond Johannesen vil fortsette i en annen rolle i organisasjonen etter at Brodtkorb har tiltrådt.

Les intervju med Julie M. Brodtkorb på dn.no.