Utleiecontainere har vært viktig for Helge Kristoffersen i Bergen. I år regner de med å levere container nr. 10.000.
Utleiecontainere har vært viktig for Helge Kristoffersen i Bergen. I år regner de med å levere container nr. 10.000.

Startet med et kundeønske

Det begynte med at Helge Kristoffersen kjørte kranbil i Bergen, og fikk forespørsel fra en kunde om han kunne skaffe en utleiecontainer. Det ble starten på import og utleie av containere.

Publisert Sist oppdatert

På Vestlandet står det containere med HK Container-reklame nesten på hvert et nes. I år er det 35 år siden han solgte den første containeren, og i løpet av året forventer de å levere nummer 10.000.

Kombinasjonen av salg og utleie av containere har vært en suksess, selv om det har gått i bølgedaler også i det markedet.

Nå har selskapet 300 containere i utleieparken.

Flere ben

En av tingene som kjennetegner Helge Kristoffersen AS, er mangfoldet. Spennet i forskjellige bruksområder av containerne er stort.

- Nå skal vi levere en av de mest spesielle containerne så langt. I akvariet i Bergen skal pingvinene bo i en spesialcontainer, mens området de vanligvis bor på bygges om, sier Helge Kristoffersen.

20 fots shipping

Bestselgeren opp i gjennom årene har likevel vært 20-fots shippingcontainere. Disse er isolert og produseres i Kina.

- De kommer helt ferdig fra fabrikk. Vi kan også få dem ferdig profilert derfra, sier Helge Kristoffersen.

Størrelse i forhold til pris og plassen inne i containeren, er hovedgrunnen til at 20-fotscontaineren er bestselgeren. Men det finnes alt fra 8- til 40-fots containere i utvalget.

Foreløpig er Helge Kristoffersen i samarbeid med Gunnar Hippe alene om å tilby personbilhengere for containere.
Foreløpig er Helge Kristoffersen i samarbeid med Gunnar Hippe alene om å tilby personbilhengere for containere.

Også kontor-/spisecontainere har kommet for fullt de senere årene.

 

Siste tilskudd

Siste tilskudd på produktstammen er personbil-tilhengere for containere. Helge Kristoffersen samarbeider der med Gunnar Hippe fra Moelv. Nylig fikk de godkjent en ny type tilhengere tilpasset 20-fots containere.

- Foreløpig er vi de eneste som leverer en slik tilhenger i Norge. Vi har fått forespørsler både fra Sverige og Danmark på dem, sier Helge Kristoffersen.

Tilhengerne har containerlåser i hjørnene og kan brukes som en ordinær varehenger ellers. Tilhengerne er også bygget slik at de har stigtrinn over draget.

Elsker nisjer

- Jeg elsker å finne nisjer og utvikle nye produkter. Container-tilhengerne er et eksempel på dette, sier Helge Kristoffersen.

Et av spesialprosjektene selskapet har vært med på, er å utvikle en spesialcontainer for Norsk Oljevernforening. Dette er containere bygget med gjennomgang slik at personell som er med og rydder opp etter oljekatastrofer, kan fjerne all olje de selv er blitt eksponert for.

Selv om store deler av bygg- og anleggsbransjen på Vestlandet har hatt det vanskelig i den senere tiden, går det bra hos Helge Kristoffersen AS. Ordreinngangen i begynnelsen av 2017 har vært god. Mye av det de leverer er nettopp til anleggsbransjen og til skipsindustrien.