Signaturen og Sjøfront II i Tønsberg. Illustasjon: Spir Arkitekter
Signaturen og Sjøfront II i Tønsberg. Illustasjon: Spir Arkitekter

Peab bygger 48 leiligheter i Tønsberg

Selvaag Bolig har valgt Peab som totalentreprenør på boligprosjektene Signaturen og Sjøfront trinn II på Kaldnes brygge i Tønsberg. Kontraktssummen er på ca. 147 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er glade for å få bygge nok et boligprosjekt for Selvaag Bolig. Vi har flere pågående prosjekter for Selvaag i Oslo-området, og det er en profesjonell byggherre som stiller store krav til entreprenør. Det liker vi! Sammen skaper vi gode løsninger, og har et felles mål om at de som flytter inn i boligene skal være fornøyde, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Viktig marked for Peab

Han sier kontrakten er en viktig milepæl i Peabs pågående satsing i Vestfold og Telemark. Det seneste året har Peab samlet sine fagmiljøer i de to fylkene, og rekruttert flere nye medarbeidere lokalt.

- Satsingen har gitt resultater i form av en økende prosjektportefølje i de to fylkene. Markedet i Telemark og Vestfold er spennende, og en viktig del av Peabs totale satsing på Østlandet, påpeker Mejlænder-Larsen.

Signalbygg i Tønsberg

Signaturen blir et signalbygg på Kaldnes brygge i Tønsberg. Det 13 etasjer høye leilighetsbygget er tegnet av Spir Arkitekter, og består av totalt 24 leiligheter. Størrelsen på leilighetene er fra ettroms på 38 kvadratmeter opp til femroms på 195 kvadratmeter. Samtlige får balkong eller terrasse.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt for oss, og vi gleder oss til å komme i gang. Bygget er særegent og interessant sett fra et entreprenørperspektiv, sier distriktssjef Kjetil Runningen i Peab Telemark Vestfold.

Store glassflater

Sjøfront trinn II består av 24 leiligheter fordelt på to seks etasjers boligblokker. Leilighetene er fra 59 til 115 kvadratmeter. De fleste er gjennomgående med to balkonger.

Signaturen utføres med dekker og bærevegger i plasstøpt betong, mens de lavere blokkene i Sjøfront trinn II blir bygget med prefab-elementer i betong. Fasademateriale blir i hovedsak enten tegl eller pussede flater, kombinert med fasadeplater.

- Både Signaturen og Sjøfront trinn II får store glassflater som vil slippe inn maksimalt med lys, og gi fantastisk utsikt, sier Runningen.

Vannbåren oppvarming

Signaturen og Sjøfront trinn II utstyres med fjernvarme fra Skagerak Varme som leverer varmt vann til oppvarming og varmt forbruksvann. Boligene oppvarmes generelt med vannbåren varme i gulv. Unntak er baderom som leveres med elektrisk varme i gulv, for komfortvarme gjennom hele året.

Byggestart blir sommeren 2017, og ferdigstillelse skal være i desember 2018 for Signaturen og i mars 2019 for Sjøfront II.