NCC skal bygge gang-og sykkelvei til fylkesvei 540 mellom Straume og Sandeidet i Bergen.
NCC skal bygge gang-og sykkelvei til fylkesvei 540 mellom Straume og Sandeidet i Bergen.

NCC bygger gang- og sykkelvei til 47,7 mill. kroner

NCC har skrevet kontrakt med Statens vegvesen på en utførelsesentreprise i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten på utbygging av gang-og sykkelvei til fylkesvei 540 mellom Straume og Sandeidet i Bergen ble inngått mellom NCC og Statens vegvesen fredag 10. februar.

Eksisterende gang- og sykkelvei legges om og utvides for å skille gående og syklende. I tillegg etableres det ei ny gangbru på ca. 110 meter over fylkesvei 540 ved utløpet av Sælevatnet.

- Vi synes det er ekstra kjekt å vinne dette anbudet i sterk konkurranse med en rekke av de flinkeste entreprenørene her på vestlandet. Statens vegvesen er en velkjent og viktig kunde for oss, og vi skal bidra til at prosjektet utføres på en sikker og profesjonell måte, sier Øystein Mehl Eide, prosjektleder i NCC.

Kontrakten omfatter blant annet mottak av ca 180.000 kubikkmeter stein til fylling i Sælevatnet, rivning av to boliger, opparbeidelse av ca. 1000 meter gang- og sykkelvei, omlegging og utbedring av fylkesvei 540 ved Sandeide, bygging av gangbru på ca. 110 meter med et tverrsnitt på ca. 4,3 meter og utvidelse av Sælenkanalen i regi av Bergen Kommune. Arbeidet på fylkesveien ferdigstilles i slutten av juni 2018.

- Prosjektorganisasjonen vår har vært samlet siden nyttår, og vi gleder oss over at vi nå endelig kan starte kontraktsinngåelser, samhandling og så snart som mulig sette spaden i jorda. Vi ser virkelig frem til å kjenne lukten av fersk betong igjen, sier Eide i en pressemelding.

- Vi har hatt mange flotte prosjekt i Bergensområdet som nylig er avsluttet, og det er derfor ekstra gledelig å fortsatt kunne tilby kort reisevei til en del av våre mange dyktige ansatte som er bosatt i nærområdet.

Beskrivelse: Gang- og sykkelvei Byggetid: 1. mars 2017 – 30. juni 2018 Kunde: Statens vegvesen Region VestEntrepriseform: Utførelsesentreprise Kontraktstype: Enhetskontrakt Kontraktverdi: 47,7 millioner kroner eksl. mva

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS