Foto: Nordic - Office of Architecture,
Foto: Nordic - Office of Architecture,

Åtte søkere til nytt regjeringskvartal

Åtte prosjekteringsgrupper har søkt om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Fristen for å søke gikk ut torsdag 15. september.

Publisert Sist oppdatert

- Det skal bli spennende å lese nøyere gjennom søknadene. Vi er helt sikre på at vi vil være i stand til å plukke ut kompetente, tverrfaglige grupper som skal være med videre i konkurransen, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg på organisasjonens nettsider.

Mange arkitektet innvolvert

- Å planlegge det nye regjeringskvartalet er en stor og komplisert oppgave. Det er derfor naturlig at mange har gått sammen om en søknad, og at flere mindre arkitekt- og ingeniørfirma syntes oppgaven var i største laget. Åtte søknader er innenfor det vi forventet av interesse, sier Jørgensen

Det er flere bedrifter bak hver søknad. Totalt er 19 arkitektkontorer med i konkurransen.

De tverrfaglige gruppene består av arkitekt, landskapsarkitekt, ingeniører og prosjekteringsgruppeledelse.

Disse åtte har søkt om å bli prekvalifisert.

- Vi skal nå evaluere søknadene og velge ut de gruppene med best kompetanse, erfaring og kapasitet, sier Jørgensen.

Utvelgelse

Fire til sju grupper skal velges ut, og de inviteres til å være med i plan- og designkonkurransen som starter i desember 2016.

Gruppene har tid på seg til mars 2017 på å utarbeide sine løsningsforslag og blir honorert med to millioner kroner for dette arbeidet. En jury skal vurdere forslagene og kåre to eller tre «vinnere».

Statsbygg skal deretter forhandle med de som gikk videre, og den gruppen som har det beste tilbudet samlet sett, tildeles prosjekteringskontrakt. Denne gruppens løsningsforslag legges til grunn for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt.

- Gjennom plan- og designkonkurransen forventer Statsbygg å få belyst oppgaven i en stor bredde og dermed fremskaffe et best mulig grunnlag for prosjekteringen av dette og store og viktige byggeprosjektet midt i Oslo sentrum, sier Jørgensen.

Byggestart på det nye regjeringskvartalet forventes å være i 2020.