Scania 140 V8 klokkelenke montert på en Apple Watch Scania Edition.
Scania 140 V8 klokkelenke montert på en Apple Watch Scania Edition.

Klokkelenke av Scania V8 sylinderblokk

Nå kan du kjenne en V8-er mot huden når du har på deg Scanias nye smartklokke.

Publisert Sist oppdatert

Scania har lansert Apple Watch Scania Edition med nye apper. Som ekstrautstyr kan du kjøpe en Scania 140 V8 klokkelenke.

Appene er laget for at du skal ha best mulig helse som sjåfør og de måler helse og trening.

Sikker på jobben

Kjøretøy-integrerte apper øker stadig i transportbransjen. Nå ønsker Scania å fokusere på sjåføren med en klokke som måler aktivitet, gir advarsler og hjelper til å få en bedre livsstil.

Scania har nå to nye apper til Apple Watch som selskapet mener bør være av stor interesse for sjåfører:

1. Klokkens evne til å måle sjåførens oppførsel gjør den i stand til å gi beskjed til bæreren om at han/hun bør ta en kort stopp, reise seg opp og gå litt.

2. En annen app måler harde sammenstøt, som for eksempel en ulykke ved lasting og lossing - en jobb lastebilsjåfører ofte gjør alene sent på kvelden. Når et mulig fall oppdages, kontakter appens bærer en forhåndsbestemt nødkontakt.

- Når vi lanserte Black Griffin (Scanias forrige smartklokke for sjåfører beregnet på flåtestyring (red. anm.)) i 2014 sa vi at dette bare var starten. Med Scania Edition tar vi teknologien til neste nivå. Vi har alltid hatt sjåførenes behov i fokus når vi utvikler våre produkter og service. Vi ønsker at denne klokken skal være en sjåførvenn som hjelper sjåførene i jobben, sier Jonas Svanholm, leder for Scanias digitale forretningsområde.

V8 klokkelenke

Noe som vil gjøre Apple-klokken ekstra spesiell, er lenken som kan kjøpes til. Den er laget av en sylinderblokk fra en LB140 V8-motor.

- Vi ønsket å lage noe for å feire V8-en. I 1969 ga denne motoren gjenklang for uttrykket «King of the Road», og V8 er Scanias hjerte. Med denne lenken lar vi deg bære en del av motor-historien på håndleddet som et bindeledd mellom historien og fremtiden, sier produktansvarlig for digitale produkter i Scania, Magnus Andersson.

Apple Watch Scania Edition og Scania 140 V8 klokkelenke kan kjøpes hos utvalgte Scania-forhandlere og i Scanias nettbutikk. Appene kan lastes ned i Apples App Store.