Hymax skifter eiere

Hymax er ett av Norges ledende selskaper innenfor anleggsmaskinsektoren og representerer kjente merkenavn som Kubota og Hyundai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Ultimax Holding AS har overtatt 100 prosent av aksjene i Hymax AS og søsterselskapet Minimax Maskinutleie AS, opplyser Hymax i en pressemelding.

Hymax er ett av Norges ledende selskaper innenfor anleggsmaskinsektoren og representerer kjente merkenavn som Kubota, Hyundai, Giant, Ausa med flere. Hymax hadde i 2015 en omsetning på 352 millioner og er landsdekkende med salg og service.

Minimax Maskinutleie eier og driver en større maskinpark rettet mot profesjonelle utleieselskaper I Norge.

Tangen selger ...

Hymax ble etablert i 1956 som Hymas AS. Selskapet har vært 100 prosent eid av Knut Tangen siden 1997. Tangen har nettopp rundet 70 år og har de siste par årene arbeidet for å finne en god, fremtidig eierstruktur.  

- Den nye eierstrukturen er en ideell løsning for Hymax sier Knut Tangen.

- Jeg ønsker selv å være med videre for å tilrettelegge for ytterligere utvikling og vekst i selskapene. Salget til Ultimax sikrer både kontinuitet fra sentrale personer i eksisterende organisasjon og tilskudd av nye og ambisiøse mennesker som tilfører organisasjonen både kompetanse og profesjonalitet, legger han til.

... og kjøper

Ultimax er eid av Knut Tangen, selskapets administrerende direktør Helge Borud og økonomisjef Halvor Skappel samt noen andre, eksterne investorer. Den største eksterne investor er Jon David Haugse som eier 20 prosent av aksjene. Han tiltrår som styreleder.

Nye eiere er imponert av Knuts og ledelsens suksess som har bragt Hymax til posisjonen selskapet nå har. Vi ser frem til å forene våre krefter, samt har sterk tro på ytterligere positiv utvikling i selskapene sier Jon David Haugse.

Powered by Labrador CMS