Lå i blindsona – most av lastebil

Denne videoen er en advarsel til bilister om at det ikke er trygt å ligge i blindsonen til lastebiler. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Torsdag morgen smalt det på Varoddbroa på E18 ut av Kristiansand. En lastebil skiftet fra venstre til høyrefelt, og traff dermed personbilen som lå i det høyre feltet.

Lå i blindsonen

Der hadde personbilen ligget over en lengre strekning, i en posisjon som var umulig å se for lastebilsjåføren.

- En trailer skulle skifte fil på broa, men så ikke personbilen som lå i blindsonen. Personbilen ble dyttet inn i rekkverket. Det var en person i bilen, som er sendt til legevakten for sjekk. Han hadde ingen synlige skader, sier innsatsleder Øyvind Hægeland til fvn.no.

Personbilen ble most mellom lastebilen og autovernet på brua. Autovernet gjorde heldigvis jobben sin slik at bilen ikke endte i fjorden.

Trailersjåførens førerkort er foreløpig ikke beslaglagt, men dette vil bli vurdert i etterkant, skriver avisen. 

Se video av episoden fra fvn.no øverst.

Fokus fra Vegvesenet

Episoden viser tydelig hvor viktig det er for bilister å ta hensyn til lastebiler. Fra sin posisjon i førerhuset har neppe sjåføren sett bilen i det hele tatt over en strekning på flere hundre meter, og kunne dermed ikke vite at det lå en bil ved siden av ham.

Statens vegvesen har de siste ukene fokusert på nettopp blindsonen til lastebiler overfor syklister, og har laget en informasjonsvideo som forteller sitt tydelige språk.

Se den videoen her:

Video: Statens vegvesen blindsone sykkel 

Powered by Labrador CMS