Vil kreve erstatning av Oslo kommune

Atlant Entreprenør mener de har krav på erstatning etter at kontrakten deres på det nye hovedbiblioteket i Bjørvika ble hevet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF hevet mandag kontrakten om grunnarbeider for det nye hovedbiblioteket i Bjørvika med entreprenøren Atlante Entreprenør AS.

- Ansvarlig entreprenør har ikke godtgjort at de kontraktsforpliktelsene de har overfor Oslo kommune vil bli oppfylt, og dermed har vi heller ikke den sikkerheten vi er avhengig av for å kunne gå videre med kontraktarbeidet, opplyste direktør for kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune, Eli Grimsby, i en pressemelding mandag.

Les også: Hever Bjørvika-kontraktOslo kommune mener at Atlant Entreprenør AS ikke har overholdt sine forpliktelser.

Avviser hevingsgrunn

Atlant Entreprenør ønsker ikke å la seg intervjuer om hevingen, men hevder i en pressemelding å være svært overrasket over det skrittet Oslo kommune har tatt.

- Atlant stiller seg uforstående til at Kultur- og idrettsbygg Oslo KF velger å heve kontrakten for grunnarbeidene og avviser på det sterkeste at det foreligger hevingsgrunn, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet viser videre til at de har skrevet et 15 sider langt brev md 69 bilag der de har redegjort for hvordan Atlant har overholdt sine forpliktelser.

- Vi kjenner oss derfor ikke igjen i kommunens beskrivelse, og mener vi har oppfylt våre kontraktsforpliktelser overfor Kultur- og idrettsbygg, skriver Atlant i pressemeldingen, og varsler at de vil kreve erstatning fra Oslo kommune:

- Følgelig har vi også meddelt at vi anser hevingen som uberettiget, vi vil kreve erstatning for alle kostnader Atlant påføres som følge av denne feilaktige hevingen.

Utfordrende prosjekt

Byggingen av det nye hovedbiblioteket har vært utfordrende. I fjor ble prosjektet forsinket fordi vann trengte inn i byggegropen, og 20. august i år varslet Nordisk Fundamentering AS (NTF) at de avslutter oppdraget med Nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo. Selskapet mente at Atlant ikke stilte nødvendige garantier for oppgjør, og heller ikke klarte å ivareta krav til HMS.

Etter planen skulle biblioteket stått klart ved årsskiftet 2016/2017, men nå er det klart at bygget trolig ikke vil stå klart før mot slutten av 2018.