Joab i Göteborg. Bilde fra juli 2009.
Joab i Göteborg. Bilde fra juli 2009.

Joab med rekordinvestering

Det svenske kran- og påbyggselskapet opplyser i en pressemelding at det blir omsetningsrekord i år med over en halv milliard i omsetning. Dermed må monteringskapasiteten økes.

Publisert Sist oppdatert

For å øke kapasiteten gjør selskapet sin største investering noensinne, og bruker 50 millioner svenske kroner på å øke monteringkapasiteten.

- Vår leveringstid er blitt for lang, derfor har styret nå tatt en rask beslutning for å svare til våre kunders forventninger om leveringstid og kapasitet, sier adm. direktør Peter Olsson i Joab.

700 millioner i 2020

Den nye monteringshallen får et gulvareal på 3000 kvadratmeter og skal ligge nær hovedkontoret i Göteborg. Lokalene tas etter planen i bruk i juni 2016. Ved full produksjon kommer Joab til å trenge 20 nye ansatte.

- Investeringen gjør at sikrer vårt kapasitetbehov i mange år fremover, og den skal være med på å nå vårt mål om en omsetning på 700 millioner i 2020. Vi har også styrket organisasjonen gjennom både interne og eksterne satsinger og har nå bransjens beste kompetanse, sier Olsson i pressemeldingen.

Investeringen gjennomføres av eierfamiliens eiendomsselskap.

Over 1000 enheter

I år leverer Joab, med sine 240 ansatte, over 1000 enheter av lastvekslere, renovasjonsbil-aggregater, liftdumpere, «Cameleont» skiftesystemer og kraner.