«Norske» Cat-er til Israel

Plustech eksporterer Cat-dumpere fra Vinstra til gruvedrift i Israel.

Publisert Sist oppdatert

Plustech AS «kommuniserer» og megler maskiner i hele verden. Nå har selskapet solgt to tipptrucker av typen Cat 775E til et israelsk selskap. Den første er allerede overtatt av sine nye eiere i Midtøsten.

Maskinene på 46 tonn skal benyttes til gruveindustri på israelsk jord. Salgsansvarlig innen maskin Harald Jakobsen forteller at selve kjøps- og salgsprosessen har vært både tidkrevende og omfattende. I tillegg er det logistikk som må på plass ved transportene. Cat-ene har fått politieskorte og bistand fra vegvesenet.

- Leveringer som dette krever god logistikk og planlegging. Vi har stor kapasitet og et bredt nettverk, og er avhengig av å ha kompetente kontakter innen transport. I denne eksportrunden hadde vi blant annet et samarbeid med Spesialtransport i Oslo, sier Jakobsen som har vært ansatt i Plustech siden 2008.

Kom på inspeksjon

Kjøperen fra Israel ønsket å teste dumperen før handelen var i boks, og tok turen til Vinstra. Med eget diagnoseutstyr, ble begge maskinene grundig inspisert. En trivelig kar i følge Jakobsen.

- Tett samarbeid mellom alle parter, bidrar til at sluttresultatet blir bra. Tillitt og god kompetanse er viktige stikkord å jobbe etter, sier han.

Sikker betaling

Plustech har fokus på en sikker handel for alle parter, og restriksjoner, lover og regler i hvert enkelt land må tas med i beregningene når det handles maskiner.

- I dette tilfellet måtte vi bruke LC remburs, som er verdens sikreste betalingsform. Men det er også det mest kompliserte, da det er mye man må sette seg inn i. Derfor mottar vi ikke oppgjør før maskinene er på det siste skipet over til Israel.

Norsk-kjørte maskiner til verden

Selskapet er opptatt av å være i dialog med tilbydere og kjøpere over hele verden innen anlegg-, industri- og lastebilbransjen. Dumpere, gravemaskiner, hjullastere, veiskraper, lastebiler og annet utstyr får nytt liv. Internasjonal eksportandel er i vinden som aldri før, ifølge Plustech.

- Vi megler maskiner på verdensbasis, og områder som Afrika, Øst-Europa og Midtøsten er gode inntektskilder for oss. Vår kompetanse og globale nettverk bidrar til å vise seriøsitet innen formidling av brukt utstyr, forteller Jakobsen.