JOAB støtter «Här Stannar Sverige»

Den kjente svenske påbyggleverandøren Joab har valgt å støtte lastebilsjåfør-aksjonen «Här Stannar Sverige» hvor mange yrkessjåfører stoppet en kort stund hver dag for å vise sin misnøye med prisdumping og usunn konkurranse innenfor veitransporten.

Publisert Sist oppdatert

- Med mer enn 50 år i bransjen vet vi at kravene og prispresset øker. Det er alltid mulig å finne billigere alternativer, men vi veier også andre elementer enn bare pris. Det handler om å ta et samfunnsansvar og medvirke til sunne vilkår innenfor lastebilbransjen. Vi vil bruke transportører som deler våre verdier, sier Peter Olsson, adm. direktør hos JOAB.

JOAB har i tråd med dette valgt å inngå avtale med C-R Johanssons Åkeri i Varberg for selskapets transporter av blant annet vekselplan og kraner til og fra Danmark. JOAB har i mange år inngått langsiktige avtaler med som regel lokale transportører som tar hånd om transporten mellom selskapets anlegg. Den svenske transportøren driver sin virksomhet med svenskregistrerte lastebiler og hengere og har svenske sjåfører med tariffestet lønn.

- For oss er det viktig å ha samarbeidspartnere som jobbar med rettferdige vilkår. Vi vil også medvirke til en sikker og miljøbevisst transportnæring, avslutter JOAB-direktøren.

LES OGSÅ: