Hitachoo er en av figurene i Øyvind «Vinni» Sauvik nye barnebok.

Hitachi blir barnebokfigur

I fjor høst lanserte artisten Øyvind «Vinni» Sauvik sin første barnebok. Nå kommer oppfølgeren med gravemaskinen Hitachoo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Med seg på laget i den første boken hadde «Vinni» de motorinteresserte brødrene Lundefaret; Pekka, som selv kjører rally, og broren Ole Martin som står for tegninger og illustrasjoner. Boka «Johnny Virker i turbotrøbbel» suste rett inn på boktoppen, og ble en av fjorårets mest solgte barnebøker.

Hoved- «personen» i boken er en bil, Mini-en Johnny Virker. Denne engelske energibunten har så mye trykk i turboen sin at han har vanskelig for å kontrollere seg selv. Foreldrene (som selvsagt også er biler…) blir enige om å sende Johnny til Norge og den legendariske dr. Drivaksel. Som ledd i behandlingen av hyperaktiviteten skal Johnny lære seg å kjøre rally på ordentlig.

Av andre karakterer i boken kan nevnes Kjære Jon (den grønne traktoren) og Berg Bergersen (bergingsbilen).

Barna ønsket gravemaskin

Tilbakemeldingene fra den hektiske boksigneringsferden før jul var at barna som hadde lest boka om Johnny Virker ønsket seg veldig sterkt en kul gravemaskin blant karakterene. En slik oppfordring måtte selvsagt tas på alvor, og da Nasta ble kontaktet med spørsmålet om de kunne tenke seg en Hitachi look-a-like i oppfølgeren – bok nummer to – var de ikke vanskelige å overtale:

- Ved at Nasta blir en del av Johnny Virker-universet vil fremtidens maskinførere og maskinkjørere bli kjent med Hitachi og Nasta på en morsom og leken måte. Vi er allerede blitt veldig glad i denne Flåklypa-måten å fremstille karakterene på, og gleder oss stort til lanseringene der vår egen gravemaskin kan bli barnas nye kjeledegge, sier markedsansvarlig hos Nasta, Jannike Hansen, stolt.

Hitachoo

For at gravemaskinen skal gli naturlig inn i universet i bok nummer to, som kommer ut til høsten, har trioen besluttet å introdusere gravemaskinen til Vei & Anlegg 2015 med en egen bok.

Nasta ble med på laget da Hitachoo skulle skapes. Foran fra venstre: Tom Johansen (på skjæret), Jannike Hansen, Stig Berg-Johansen og Jan Ivar Ibsen (alle fra Nasta). På bommen står idémaker Pekka Lundefaret, i døråpningen står artist og forfatter Øyvind «Vinni» Sauvik og i hytta sitter tegner Ole-Martin Lundefaret.

Mye er fremdeles hemmelig, men noe kan vi røpe: Den lille gravemaskinen Hitachoo er glad i rutiner, er pålitelig og til å stole på. Når Hitachoo møter den fartsglade Johnny Virker blir imidlertid hverdagen snudd opp ned.

- Resten av den spennende fortellingen lar vi ligge, men oppfordrer alle barn, foreldre og besteforeldre å sikre seg sin signerte utgave på Vei & Anlegg. Der er trioen bak Johnny Virker-universet representert på Nasta-standen.

 

Hitachoos favorittrett

- Nasta og spesialavdelingen i Larvik har latt seg inspirere til Vei og Anlegg, og på vår stand vil du kunne oppleve Hitachoo «i levende live» i form av en ombygd minigraver. Dessuten vil små graveentusiaster kunne delta på høytlesning fra boken, samt at Hitachoo byr på sin egen favorittrett - laget for egen maskin.

Powered by Labrador CMS