Martin Lundstedt går fra Scania til Volvo.
Martin Lundstedt går fra Scania til Volvo.

Scania-sjef blir Volvo-sjef

Konsernsjef i Scania, Martin Lundstedt, starter i ny jobb i oktober 2015 - som konsernsjef i AB Volvo.

Publisert Sist oppdatert

AB Volvos styre har besluttet å utse Martin Lundstedt (47) til adm. direktør og konsernsjef for Volvo. Jan Gurander, Volvo-konsernets finanssjef, fungerer som konsernsjef i Volvo til Lundstedt er på plass i oktober.

25 års tungbilerfaring

- Etter tre år med fokus på produktfornyelse, intern effektivitet og omstrukturering, går Volvo-konsernet nå gradvis over i en ny fase med større fokus på tilvekst og økende lønnsomhet. Det skal vi nå ved å bygge videre på våre lendende varemerker, sterke ressurser samt engasjerte og kompetente medarbeidere, sier styreleder Carl-Henric Svanberg i en pressemelding.

- Martin Lundstedt har 25 års erfaring fra utvikling, produksjon og salg av tyngre kjøretøy. Han er også kjent for sin fremgangsrike lederstil, fortsetter Svanberg.

Volvo vil lede an

Lundstedt etterfølger Olof Persson som har ledet konsernet i knapt fire år.

- Persson har fokusert Volvo på kommersielle kjøretøy og solgt virksomheter som ikke har tilhørt kjerneområdet for over 20 milliarder kroner. Han har inført en funksjonell organisasjon med kostnadsbesparelser som forventes å nå 10 milliarder kroner. Han har også inngått samarbeidsavtale med Kinas største lastebilprodusent, Dongfeng. I dag er Volvo-konsernet bedelig bedre posisjonert for å ta lederskapet i vår industri, sier Svanberg.

Har hele karrieren i Scania

Martin Lundstedt har hele sin yrkeskarriere vært i Scania. Han begynte som trainee i 1992 etter sin sivilingeniøreksamen og har siden hatt flere lederposisjoner i selskapet:
1995, prosjektleder Scania do Brasil
1996, chef Industrial Engineering, Scania Engine Production
1997, produksjonssjef, Scania Engine Production
1999, leder for motorutvikling
2001, adm. direktør, Scanias produksjonsanlegg i Angers, Frankrike
2005, leder for produktmarkedsføring og medlem av konsernledelsen
2006, leder for lastebilvirksomheten
2007, leder for Franchise and Factory Sales
2012, adm. direktør og konsernsjef i Scania