Tunnelen skal rehabiliteres ett løp av gangen, mens trafikken skal sluses gjennom det andre løpet.
Tunnelen skal rehabiliteres ett løp av gangen, mens trafikken skal sluses gjennom det andre løpet.

Peab skal rehabilitere Smestadtunnelen

I løpet av ett år skal Peab Anlegg rehabilitere Smestadtunnelen på Ring 3 i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

− Vi er stolte over å vinne dette oppdraget i tøff konkurranse med andre tilbydere. Jeg er spesielt fornøyd med at vi fikk god score på myke verdier, som for eksempel våre medarbeideres erfaring og kompetanse. Samtidig fikk vi med oss profesjonelle samarbeidspartnere i tilbudet, som bidro til at vi klarte å være billigst, sier distriktssjef Ivar Roland i Peab Anlegg.

Kontrakten har en verdi på 130 millioner kroner.

I løpet av ett års byggetid skal Peab utføre rehabilitering av betong og kjørebaner i tunnelen. Det skal gjennomføres brannbeskyttelse i tunnelen, tekniske rom skal utbedres, elektronisk utstyr skiftes ut. Det skal også på plass en renseløsning av drensvann.

− For oss blir det først og fremst viktig å lage en god plan for gjennomføringen, og etablere et tett samarbeid med byggherren og underentreprenører. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen. Dette er et veldig spennende oppdrag for Peab, sier prosjektleder Karin Dalberg i Peab Anlegg.

Arbeidet begynner i mai med å bygge trase for buss på begge sidene av tunnelen for å sikre fremkommelighet for kollektivtrafikken anleggsperioden. Deretter skal ett og ett tunnelløp oppgraderes, mens trafikken sluses gjennom det andre tunnelløpet.

− Vi er svært fornøyd med å ha fått med Peab på laget. Nå er vi klare for å komme i gang med videre planlegging, og ser frem til et godt samarbeid sier Hilde Ulvik, prosjektleder i Statens vegvesen.