Nye Cobra PRO har 60 joule ved verktøytuppen, men ti prosent mindre vibrasjoner enn forgjengeren.
Nye Cobra PRO har 60 joule ved verktøytuppen, men ti prosent mindre vibrasjoner enn forgjengeren.

Cobra i ny design

Atlas Copcos oppgraderte håndholdte hammere gir bedre ytelse og er lettere å bruke for operatøren.

Publisert Sist oppdatert

Atlas Copco har oppgradert Cobra PROe og Cobra TTe, noe som gjør at de har opptil ti prosent mindre vibrasjoner enn tidligere.

- Kundene oppnår bedre ytelse når de bruker en maskin som passer til deres behov – særlig i situasjoner hvor hver centimeter teller. Det å velge riktig størrelse for enhver oppgave bidrar til at operatøren får gjort mer på kortere tid,"sier produktsjef Håkan Johansson.

- Det å bruke en håndholdt hammer over lang tid kan være utmattende for operatøren. Men takket være Atlas Copcos forbedrede beskyttelsessystem for arm og hånd (HAPS), kan operatørene arbeide lenger samtidig som de holder seg godt innenfor anbefalte grenser i helse- og miljøstandarder, leger Johansson til.

- Og siden de nå kan kjøres på alkylatbensin, er eksponering for helseskadelige avgasser betydelig lavere, det samme gjelder miljøskadelige utslipp.

Nye Cobra TTe har 40 joule ved verktøytuppen.
Nye Cobra TTe har 40 joule ved verktøytuppen.

Cobra PROe er ideell til bryting, asfaltkutting og påling. Med 60 joule ved verktøytuppen kan den bryte kvartsrike bergarter og armert betong.

Cobra TTe er den mest optimale dor for svillelegging. Med 40 joule ved verktøytuppen gir TTe høy nok energi til å skyve ballasten tilbake under svillen, og lav nok til å forhindre pulverisering av ballasten.