67-meters vogntog på 340 tonn

Det er store forhold når Statnett Transport AS ferdes langs veiene med en trafo. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Onsdag 20. august fraktet Statnett en trafo fra Oslo til Lillehammer via riksvei 4 om Gjøvik og fylkesvei 213 (gamle E6).

Med en tungtransporthenger, en trekkbil i front og en bil som skyver bak er den totale lengden 67 meter. Trafoen veier 159 tonn og totalvekten på vogntoget er 340 tonn. Bredden er 3,75 meter.

Gjennomsnittsfarten ligger på 20 km/t på en slik transport.

Trafikksikkerhet

På grunn av de ekstreme dimensjonene kvalitetssikret Statens vegvesen ruten vogntoget skulle kjøre på forhånd sammen med oppdragsgiver, Statnett.

- Det viktigste er at en slik spesialtransport ikke fører til fare for andre trafikanter. Derfor har vi først og fremst sett på hvilke veier som burde velges ut fra trafikksikkerhetshensyn. Vogntoget bør også hindre den øvrige
trafikken minst mulig, opplyser rådgiver for spesialtransport i Statens vegvesen, Morten Skaugen i en pressemelding.

Kjørte gamle E6

Spesialtransporten kjørte riksvei 4 fra Oslo forbi Gjøvik før den kjørte over Mjøsbrua og til Moelv. Derfra kjørte den fylkesvei 213 (gamle E6) gjennom Brøttum, til Lillehammer og Hovemoen.

- Hovedårsaken til at den ikke kjørte E6 fra Mjøsbrua til Lillehammer, er den midlertidige brua som ble satt opp på Vingrom etter flommen i 2013. Den ville ikke tålt den ekstreme belastningen som dette vogntoget representerer, sier Skaugen.

Det er bruavdelingen i Vegdirektoratet som har godkjent at alle bruene som skal passeres tåler belastningene.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS