En håpløs situasjon for strandede tyrkiske sjåfører på Taraldrud kontrollstasjon.
En håpløs situasjon for strandede tyrkiske sjåfører på Taraldrud kontrollstasjon.

Her sitter tre sjåfører uten mat

Trekkbilene fra tyrkiske Giray Lojistik mangler kjettinger og kjøretillatelse. Sjåførene har drukket te og ventet på hjelp fra arbeidsgiveren i seks dager.

Publisert Sist oppdatert

Mat og penger er det dårlig med. Nå skal de ansatte ved trafikkstasjonen kjøpe litt mat til dem.

Overlatt til seg selv

- Selv om det ikke er vår sak, har vi et moralsk ansvar for at de ikke sulter utenfor kontorene våre. Det er helt sinnsykt at de må sitte der i dagevis uten hjelp og penger. Det verste med hele saken er at de er overlatt til seg selv, sier Ronny Lindesteg til AT.no.

Han forteller at sjåførene til nå har levd på te laget på smeltet snø. I morgen, onsdag 22. januar, skal de få en bærepose med brød og pålegg av kontrollørene på Taraldrud kontrollstasjon på E6 sør for Oslo.

Intervju med sjåførene: - Vi er helt hjelpeløse!

Må bruke ett kjettingsett etter tur

Hovedkontoret i Tyrkia har lovet å sende papirer slik at bilene kan kjøre lovlig i Norge. Men kjettinger er det verre med.

- Vi har fått høre at de bare har råd til å kjøpe kjettinger til en av bilene. Så skal de kjøre etter tur til bestemmelsesstedet med de samme kjettingene.

Det er også uklart hvor lasten skal leveres. Sjåførene har opplyst at de skal levere i Lillestrøm, mens på fraktbrevene står det at varene skal fraktes til Trondheim.