Stein Grüner og Volvo Truck Center har invitert 550 skoleelever til rekrutteringsdag tirsdag 9 september.
Stein Grüner og Volvo Truck Center har invitert 550 skoleelever til rekrutteringsdag tirsdag 9 september.

Volvo inviterer 550 skoleelever

Volvo Truck Center på Furuset i Oslo tar grep for å bedre rekrutteringen til lastebilbransjen. Tirsdag 9 september inviterer de 550 elever fra videregående skoler i Oslo og Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Ni skoler er invitert på det Volvo Truck Center selv kaller en rekrutteringsdag. På Furuset vil 17 forskjellige stasjoner vil møte ungdommene og lærerene deres.

Det som møter dem der er ulike representanter for Volvo konsernet, opplæringskontoret for bilfag i Oslo og lærlingekontoret for å nevne noe. Av de mer fartsfylte de får møte er Petter Solberg og Boije Ovebrink. Sistenevnte stiller med sin racerlastebil. Hele anlegget på Furuset vil være åpent for ungdommen.

- Ole Martin Johansen er lærlingeansvarlig hos oss. Han fikk denne ideen for flere år siden og den har modnet. HR-sjefen tente på ideen og vi prøver nå for første gang, sier Stein Grüner som er prosjektleder.

På dagtid vil skoleelevene kommer i to grupper. En gjeng før lunsj og en etter. Alle elevene og lærerne blir hentet og brakt tilbake fra sine skoler av Volvo. Etter klokken 16 er det åpent for alle. Både ungdommer og foreldre som er spente på hva lastebilbransjen kan tilby er velkommene da.

Nå har Volvo Truck Center 17 lærlinger. Søknadsmassen da de fikk kontrakt var ikke stor. Det er stadig vanskeligere å finne kvalifiserte medarbeidere både i verksted og salg.

- Vi håper dette gjør at flere vil velge en yrkesvei hos oss. Vi tror det vil gavne hele bransjen og være med å øke interessen for lastebil, sier Grüner. Målet er at det skal bli et årlig arrangement. Norges Bilbransjeforbund og Oslo og Akershus fylkeskommune støtter arrangementet økonomisk.