Ringnes har kjøpt 28 nye MAN distribusjonsbiler.
Ringnes har kjøpt 28 nye MAN distribusjonsbiler.

Stor MAN-avtale med Ringnes

Ringnes har kjøpt 28 nye MAN-lastebiler. De skal leveres fra slutten av februar og ut april.

Publisert Sist oppdatert

De nye MAN-lastebilene er 24 TGS 26.340 chassis og fire TGX 26.460 trekkvogner. Trekkvognene skal gå med city-semier. 16 av TGS-ene skal ha containerramme fra Lagab, mens de siste åtte skal ha faste skap fra SKAB. Også de fire city-semiene til trekkvognene er det SKAB som leverer.

Avtalen er en av de største handlene for MAN i 2017. Avtalen på disse bilene gjelder for to år med opsjon på ytterligere tre.

- Vi skal bruke disse nye lastebilene til distribusjonskjøring fra Gjelleråsen og ut på Østlandsområdet, sier Einar Gundersen, National Distribution Manager i Ringnes.

Ringnes har drøyt 130 lastebiler som går i distribusjonskjøring ut til butikker og serveringssteder. Ringnes er en del av Carlsberg-Group som har retningslinjer på hvordan slike lastebiler skal være utstyrt, med sterk fokus på sikkerhet. Lastebilene er blant annet spesifisert med alkolås og 360 graders kamera. Euro 6-motorer bidrar også positivt til Ringnes' miljømål.

Med de beste totale betingelsene, ble det MAN som fikk tilslaget denne gangen.

Ringnes har egen distribusjon ut fra Gjelleråsen utenfor Oslo til hele Østlandet, og ut fra Trondheim, Bergen, Stavanger og på Sørlandet. Langtransporten mellom de ulike lagrene utføres av eksterne transportører.