Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør i Statnett og Tore Voster, markedssjef i Stangeland Maskin signerte kontrakten i Oslo onsdag 6. desember.
Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør i Statnett og Tore Voster, markedssjef i Stangeland Maskin signerte kontrakten i Oslo onsdag 6. desember.

Stangeland Maskin undertegnet Statnett-avtale

Skal starte med grunnarbeider våren 2018.

Publisert Sist oppdatert

Statnett har signert avtale med Stangeland Maskin AS på grunnarbeidene til Sauda transformatorstasjon.

- Stangeland Maskin vant frem etter en grundig prosess med kvalifisering og konkurranse. Vi har god erfaring med Stangeland Maskin fra andre prosjekter Statnett har i Rogaland, og det er gledelig å tildele denne kontrakten til en lokal entreprenør, sier konserndirektør Elisabeth Vike Vardheim.

Kontrakten har en verdi på ca. 45 millioner kroner.

Grunnarbeider

Grunnarbeidene på Sauda transformatorstasjon starter opp våren 2018. Stangeland Maskin vil ha ansvaret for å forberede tomten før byggingen av selve stasjonsanlegget starter.

Fra før har Statnett utvidet den eksisterende transformatorstasjonen på Austarheim i Sauda, og den nye delen, med byggestart i 2018, blir et 420kV-anlegg som er et høyere spenningsnivå.

Dette nye anlegget skal etter hvert kobles sammen med den eksisterende delen av stasjonen. Kontrakten for selve stasjonsanlegget blir signert senere i desember, og planen er å sette stasjonen i drift i 2020.

Vestre korridor

- Nå gleder vi oss til å starte på en ny jobb for Statnett her i Rogaland, sier markedssjef i Stangeland Maskin, Tore Voster, etter å ha signert kontrakten for Sauda transformatorstasjon.

- Vi har på det meste vært rundt 25 personer i arbeid på Bjerkreim transformatorstasjon for Statnett, og det samarbeidet fungerer veldig bra. På Sauda stasjon vil mellom 15 og 35 ansatte jobbe på prosjektet. I tillegg jobber vi på underentrepriser for Statnett på transformatorstasjonene i Lysebotn og Fjotland og skal jobbe på stasjonen i Hylen.

Den nye stasjonen i Sauda inngår i prosjektet Vestre korridor, som skal stå ferdig i 2021. Vestre korridor strekker seg fra Kristiansand i sør til Sauda i nord. Når prosjektet er ferdig, vil det ha stor betydning for en mer stabil strømforsyning og økt forsyningssikkerhet på Sør-Vestlandet.  I tillegg bidrar utbyggingen av Vestre korridor til full utnyttelse av mellomlandsforbindelsene til England og Tyskland, skriver Statnett i en pressemelding.

Prosjektet har ferdigstilt arbeidet med å gjøre klar 270 km eldre ledning til et høyere spenningsnivå, og seks av åtte grunnarbeidskontrakter er fullført. Kontraktene i de to første stasjon- og ledningsprosjektene er under gjennomføring, og den siste kontrakten på ledning ble tildelt Dalekovod for kort tid siden. Den siste stasjonskontrakten i Vestre korridor signeres som nevnt i løpet av desember.