Panna til Hitachoo var varm i tre dager i strekk.
Panna til Hitachoo var varm i tre dager i strekk.

Hitachoo på Oslo Motor Show

Snart ny bok om gravemaskinen.

Publisert Sist oppdatert

Sist vi fortalte om Hitachoo var i august, da den lille «japanskfødte» gravemaskinen fant veien til Vegmuseet på Hunderfossen under familiedagen 13. august. Dette var starten på en travel messehøst for Hitachoo, som siste helga i oktober sto frem som «barnetrekkplaster» under Oslo Motor Show.

Hitachoo var selvsagt et midtpunkt på Johnny Virker-standen, som utgjorde et tilbud for barn under Oslo Motor Show. Pekka Lundefaret og hans team hadde inngått en avtale med arrangøren, som innebar at barn fikk et gratis tilbud. Ansiktsmaling, kjøring med små Viking redningsbiler, hjulskift, kjøring med mini John Deere traktorer, og ikke minst fiskepinner sto på programmet.

- Vi syntes Hitachoo passet perfekt i denne settingen, og barna liker jo fiskepinner, sier Lundefaret, som har samarbeidet med Nasta AS i tre år nå. Han gleder seg også til Vei & Anlegg 2018.

- Hellerudsletta blir knall, tror Lundefaret, og Nasta-direktør Tom Johansen samtykker: - Vi er godt i gang med planleggingen. Ny Hitachoo-bok, også denne skrevet av Øyvind «Vinni» Sauvik og illustrert av Ole-Martin Lundefaret, blir en av mange Nasta-overraskelser under anleggsmessa, sier Johansen.

Som noen sikkert husker, vant Nasta prisen for beste stand under Vei & Anlegg 2015, der Hitachoo hadde sin debut som fiskepinnestekende gravemaskin.