Morten Nore leder et transportselskap med 20 ansatte i administrasjonen og 120 biler på veiene.
Morten Nore leder et transportselskap med 20 ansatte i administrasjonen og 120 biler på veiene.

Kjørte 500.000 tonn asfalt

Med 80 asfaltbiler har Moss Transportforum firedoblet antallet biler på fem år.

Publisert

Flere av bilene er såkalte Red Driver-biler med transportbånd i bunnen av asfalttrauet og kan legge ut asfalten på en svært effektiv måte.

Red Driver har ikke tipp og kan levere i tunneler og på problemområdet med for eksempel hengende ledninger.

Transport av asfalt for store aktører som Veidekke og Skanska gir stor aktivitet i Moss Transportforum. I fjor fraktet selskapet ca. 500.000 tonn asfalt, hovedsakelig i Østfold og Akershus.

– Vi kjører asfalt også for de mindre asfaltørene, men det er de to store som bidrar til aktivitet på et høyt nivå, forteller daglig leder Morten Nore til Næringsliv i Østfold og Follo.

Transportaktøren har doblet aktiviteten de siste ti årene og omsetter årlig for ca. 170 millioner kroner, men med samme antall ansatte.

- Effektivitet i alle ledd og distribusjon med nye IT-systemer, er hovedårsaken, sier Nore og viser til at nytt nettbasert flåtestyring ble installer ved siste årsskifte.

– Det har vært helt nødvendig å modernisere driften og investere i systemer kunden selv har tilgang til. Vi kjemper daglig mot store markedsaktører, og da er vi nødt til å være effektive i alle ledd, understreker Nore.

Riksdekkende aktør

Moss Transportforum er i dag et landsdekkende distribusjonsselskap som disponerer et stort antall biler, fra små budbiler til store trailere og biler for spesialtransport. Transport- og logistikkaktøren tilbyr 30 faste ruter mellom Østfold, Vestfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark, helt ned til Brevik.

Selv om de nå satser landsdekkende vil regionen rundt Oslofjorden fortsatt være et hovedområde for distribusjonstjenestene, for selskapet med hovedkvarter og lager like ved E6 utenfor Moss.

Her leder Morten Nore et transportselskap med moderne terminal ca. 200 meter fra E6. Moss Transportforum har 20 ansatte i administrasjonen, og 120 biler på veiene.

Moss Transportforum økte omsetningen på varedistribusjon med 12 prosent i 2017.