Siste bok i serien om ​Johnny Virker og Hitachoo er «en fartsfylt bilbok om vennskap og forskjeller som ikke alltid skal rettes opp».
Siste bok i serien om ​Johnny Virker og Hitachoo er «en fartsfylt bilbok om vennskap og forskjeller som ikke alltid skal rettes opp».

Ny bok med Hitachoo

​Johnny Virker og Hitachoo: Rett skal være rett!

Publisert

Johnny Virker er en optimistisk rallybil med høyt turbotrykk og to gode venner: Hitachoo, en plagsomt engstelig gravemaskin, og Selius, en liten sel som har gjort landkrabbe av seg.

Hitachoo har helt spesielle evner som gjør at hele gjengen reiser til Italia, landet med smekre biler og vidunderlig mat. Og mange vaklevorne bygg som skal repareres. Klarer Hitachoo jobben?

Den fjerde bildeboken i serien, nemlig «Rett skal være rett», setter søkelys på gravemaskinen Hitachoo og dennes behov for å perfeksjonere alt rundt seg.

Hitachoo er innadvendt og dårlig til å lese følelsene til de andre motorkjøretøyene rundt seg. Men bygninger og ting forstår han seg godt på. Så godt at han ikke alltid makter å se skjønnheten i det som ikke er helt perfekt. Heldigvis har han gode venner som kan veilede ham, samt en gryende forståelse for at man ikke alltid trenger å følge oppskriften slavisk. Verken når det gjelder fiskepinner eller skjeve tårn.

Boken er skrevet av hip-hop-artisten Øyvind «Vinni» Sauvik og illustrert av Trond Kulterud.

Ideen står Pekka og Ole-Martin Lundefaret for. Første bok om Johnny Virker og vennene hans kom ut i 2014. og den lå i mange uker på bestselgerlisten for barne- og ungdomsbøker.