Adm. dir. i Pipelife Norge, Kjell J. Larsen (t.v.), og styreformann i Isoterm AS, Kjell Oddvar Lervik, er begge fornøyde med at Pipelife nå skal utvikle Ringebu-fabrikken videre.
Adm. dir. i Pipelife Norge, Kjell J. Larsen (t.v.), og styreformann i Isoterm AS, Kjell Oddvar Lervik, er begge fornøyde med at Pipelife nå skal utvikle Ringebu-fabrikken videre.

Pipelife kjøper Isoterm AS

Publisert

Pipelife Norge har inngått en avtale med Jebo-gruppen om å kjøpe Isoterm AS, som fra fabrikken sin på Ringebu, ifølge Pipelife, er markedsleder i Norge på vann- og avløpsrørsystemer med innebygget frostsikring.

I en nyhetsmelding fra Pipelife opplyses det at Isoterm «er fornøyde med at den tradisjonsrike bedriften blir videreført i landets fremste rørsystemprodusent, og ikke minst med at Pipelife vil satse videre i Gudbrandsdalen».

Isoterm AS ble etablert på Ringebu i 1971, med utgangspunkt i et patent for frostsikre vannrør, kalt «Elvestadrør».

Selskapet omsetter årlig for rundt 100 millioner kroner.

Tro på distrikts-Norge

Pipelife Norges administrerende direktør, Kjell Larsen, sier i en kommentar at Pipelife Norge med kjøpet, som formelt sett er forventet sluttført i tredje kvartal, ikke bare får tilgang til et nytt produktsegment, men også mye kompetanse.

- Frostsikre rørsystemer er et beslektet, men nytt produktområde for oss, og vi er selvsagt avhengige av den kompetansen de ansatte på Ringebu besitter om både markedet og produktene. Ikke minst gjelder dette innenfor elektronikk og styring, sier Larsen.

Han mener Isoterms selskapsprofil passer godt inn i Pipelife Norge.

- Vi har fortsatt stor tro på virksomhet i distrikts-Norge, og vi ser frem til å utvikle Ringebu-fabrikken videre, parallelt med at vi investerer tungt i de to andre fabrikkene våre, i Surnadal og på Stathelle. Også med tanke på logistikk er Ringebu interessant for oss, der det ligger sentralt på Østlandet, halvveis mellom de to andre fabrikkene våre, sier Larsen.

Felles historie

Kjell Oddvar Lervik, styreformann i Isoterm AS, understreker at eierne er godt fornøyde med at Isoterm nå vil komme inn i Pipelife-familien.

- Vi ser på Pipelife som den naturlige industrielle aktøren som kan utvikle Isoterm videre. I tillegg er det jo artig at vi begge har en felles historie med tilknytningen til Jon Einar Bottens industrielle aktivitet i og fra Surnadal, sier Lervik.

Hovedeierne i Isoterm er etterkommerne etter Mabo-gründeren Botten, som i 1996 solgte seg ut av den plastrørvirksomheten familien startet i Surnadal – og som i dag er Pipelife Norge AS.

Helhetlig system

Pipelife opplyser at selskapet er Norges ledende produsent og leverandør av plastrørsystemer innenfor VA, VVS, kabelvern og el-installasjon. Salgs- og markedsdirektør Trond Skogseth ser «spennende synergier» med å kunne utvide Pipelifes sortiment med Isoterm-produktene.

- Vi ser gode muligheter for vekst for Isoterms produkter, både innenfor hyttemarkedet, på samferdselsprosjekter og ellers der det er behov for å frostsikre rør uten å kunne grave de ned på frostfri dybde. I tillegg vil disse produktene komplettere de tradisjonelle systemene våre på en veldig bra måte, slik at vi kan tilby et enda mer helhetlig system på aktuelle prosjekter, også innenfor områder der vi i dag ikke har en posisjon, sier Skogseth.

Han sier Pipelife også ser et potensiale for vekst i nabolandene.

- Isoterm har et datterselskap i Sverige, og jeg vet at også våre kollegaer i Pipelife Sverige og andre land ser veldig positivt på dette oppkjøpet og de mulighetene det medfører for vekst i sine markeder, sier Skogseth.

Østerriksk-eid

Pipelife, et heleid datterselskap av Wienerberger AG, er med selskaper i 26 land blant Europas ledende produsenter av rørsystemer i plast.

Produktene benyttes til sikker håndtering og beskyttelse av vann og avløp, gass, innendørs avløp, og elektriske kabler og installasjoner.

Norge er ett av Pipelifes kjernemarkeder, og Pipelife Norges rundt 180 ansatte forsyner hjemmemarkedet fra fabrikker ved hovedkontoret i Surnadal og på Stathelle. I tillegg har selskapet salgskontorer i Oslo, Trondheim, Bergen og Harstad.