E6 Kvithammar - Åsen i Trøndelag.
E6 Kvithammar - Åsen i Trøndelag.

Veidekke trakk seg fra prosjekt til 5,3 mrd

Fire entreprenørgrupperinger ble kvalifisert for konkurranse om bygging av en E6-strekning i Trøndelag på 19 km, men Veidekke/Rambøll trakk seg.

Publisert

Fire entreprenør-sammenslutninger var kvalifisert av byggherren Nye Veier AS for konkurranse om å bygge ny E6 Kvithammar - Åsen.

En av dem - Veidekke Entreprenør AS og Rambøll Norge AS - har etter dette valgt å trekke sin deltakelse. Dermed står det tre grupperingen igjen.

De tre som skal konkurrere videre om entreprisen for bygging av ny E6 Kvithammar – Åsen er:

  • BetonmastHæhre Anlegg AS og Dr. Ing. Aas-Jakobsen Trondheim AS
  • Skanska Norge AS og Norconsult AS
  • Acciona Construcción S.A. og Multiconsult Norge AS

- Dette gir god konkurranse om entreprisen. Vi har svært gode selskaper med som skal levere sine tilbud, sier administrerende direktør i Nye Veier, Ingrid Dahl Hovland.

Kvithammar – Åsen er 19 km. lang, og omfatter blant annet Midt-Norges lengste tunnel, Forbordsfjelltunnelen (7,8 km).

- Det er et stort og krevende prosjekt. Det er derfor ekstra tilfredsstillende å se at vi har med gode tilbydere med god kompetanse og gjennomføringskraft i konkurransen, sier prosjektdirektør for Nye Veier Trøndelag, Johan Arnt Vatnan.

Det er ventet at valg av entreprenør skjer i mars 2019, med byggestart i 2020. Ny E6 Kvithammar – Åsen vil ha en kontraktsverdi på omlag 5,3 milliarder kroner. Ferdigstillelse er ventet i 2025/2026.

STILLING LEDIG: