SKAPER KUNNSKAP: Markedssjef Bente Blystad satser på å vise freseutstyrets mange muligheter for arbeider i fjell, tele og under vann.
SKAPER KUNNSKAP: Markedssjef Bente Blystad satser på å vise freseutstyrets mange muligheter for arbeider i fjell, tele og under vann.

Kraftigere fra Epiroc

Etter kjøpet av tyske Erkat i 2017, har Epiroc utvidet produktspektret av hydraulisk utstyr til gravemaskiner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Epiroc har naturlig nok innlemmet Erkat-programmet i en egen divisjon for hydraulisk utstyr hvor også hydrauliske slaghammere inngår. I Norge er Bente Blystad ansatt som markedssjef for Epirocs utstyrsavdeling.

- Erkat-programmet er relativt nytt, men vi har vist det både på Vei og Anlegg og Dyrsku’n. Nå skal noen av våre kunder ha testforsøk av freseutstyret. Selv om norsk fjell kan være en utfordring for freseutstyr, ser vi avgjort bruksområder som er interessante. Det gjelder blant annet ved arbeider i tele, noe som vil bli testet i vinter, sier Blystad.

Et annet område gjelder den nye ER trommelfresen som kan benyttes på 125-tonns bæremaskiner. Den kan utstyres med en rekke forskjellige kutterhoder og kan benyttes ved graving, fresing av vegger i haller eller tunneler.

I tillegg kan fresen benyttes i vann på 30 meters dyp uten tilleggsutstyr.

- Dette er spennende, sier Blystad.

De to øvrige seriene som lanseres er ER-L aksialkuttere og borutstyret ADU. I sistnevnte serie kan operatøren skifte utstyr fra boring i jord til løst fjell.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS