Tre av de mange som deltok på NRC Group HMS- uke i januar 2019. Fra venstre: Anleggsleder Aleksander Benjaminsen, HMS-leder Mari Birgitte Fjeldheim Hovelsen og anleggsleder Carl Enger.
Tre av de mange som deltok på NRC Group HMS- uke i januar 2019. Fra venstre: Anleggsleder Aleksander Benjaminsen, HMS-leder Mari Birgitte Fjeldheim Hovelsen og anleggsleder Carl Enger.

Målet er å få alle hjem like hele

NRC Group har gjennomført sin første årlige HMS-uke i Norge.

Publisert

NRC Group gjennomførte uke 2, 2019, sin første HMS-uke for alle ansatte i Norge.

- For NRC Group er HMS en selvskreven prioritet og en naturlig del av hverdagen, men sist uke ble det gjennomført ekstra aktiviteter på selskapets ulike anleggsplasser og kontorlokasjoner, står det i en pressemelding fra konsernet.

Det er første gang NRC Group arrangerer HMS-uke i Norge, som heretter skal være et fast årlig arrangement.

- Hos oss skal alltid sikkerheten komme først og vårt fremste fokus er å få alle hjem like hele. HMS-uka blir for oss den første av en rekke HMS-aktiviteter gjennom hele 2019. Dette som et ledd i å bygge en solid og ensartet HMS-kultur i NRC Group, sier Hans Olav Storkås, daglig leder i NRC Norge.

- NRC Group har virksomhet i hele Norge, og i HMS-uka sørget vi for at alle våre ledere var synlige og aktive i deltagelse på ulike HMS-aktiviteter. Vi har tidligere hatt hendelser som kunne medført svært alvorlige personskader. Disse har vi tatt tak i for å lære av, og vi har som mål at vi ikke skal ha noen alvorlige skader fremover, fortsetter Storkås.

De valgte fokusområdene for årets HMS-uke var kritiske arbeidsoperasjoner, menneske/maskin, strøm og spenning samt bruk av øyevern.

Årets HMS-budskap er presentert via innlegg, øvelser, inspeksjoner og video som er blitt vist rundt om på alle NRCs anleggsplasser og kontorer. I tillegg har selskapets leverandør av verneutstyr, Ahlsell, deltatt med «roadshow» på de ulike lokasjoner selskapet er representert for å demonstrere ulike typer verneutstyr.

- Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av årets HMS-uke, og engasjementet har vært stort på alle våre prosjekter, sier Storkås.