Denne flasken inneholder øl med 4,5% alkoholinnhold og er feilmerket.
Denne flasken inneholder øl med 4,5% alkoholinnhold og er feilmerket.

Sjåfør-OBS: 4,5%-øl merket som 0,5%-øl

- Feil baketikett kan i ytterste konsekvens medføre at forbrukere som tror de drikker en alkoholfri øl får i seg alkohol, sier kvalitetssjef Olaug Flakne i Ringnes.

Publisert

Ringnes har i en intern kvalitetskontroll avdekket en produksjonsserie med Carlsberg pils 0,33 L hvor enkelte av flaskene i serien har fått feil baketikett.

Baketiketten tilhører Carlsberg Alcohol Free og gir derfor feilaktige opplysninger om produktets alkoholinnhold. Det aktuelle partiet har produksjonskode C9017, med «best før»-dato 14 OKT 19. Det er gått ut 12 960 flasker fra Ringnes' fabrikk, men det er usikkert hvor mange av disse som er påsatt feil etikett.

- Feil baketikett kan i ytterste konsekvens medføre at forbrukere som tror de drikker en alkoholfri øl får i seg alkohol. Vi tilbakekaller derfor hele partiet med umiddelbar virkning, sier kvalitetssjef Olaug Flakne i Ringnes.

Dette er spesielt uheldig dersom man skal kjøre bil etter å ha drukket feilmerket øl.

Flaskene med feil baketikett har frontetikett merket med Carlsberg pilsner, grønn kork og inneholder Carlsberg Pils med alkoholinnhold på 4,5 % vol.  Flaskene selges i butikkene som single eller i en papp-sixpack designet for Carlsberg Pils 6x 0,33 L.